Categorieën
Oban

Ik ben een bankrover

Ik schrok wakker van een niet te plaatsen geluidje. Als een dief in de nacht was het daar weer. Ik sliep zo diep, dat ik even niet meer wist waar ik was, maar toen ….. Brak de pleuris uit.

’s Avonds zijn we lekker naar het park geweest. Heb ik leuk gespeelt met een herder die dacht sneller te zijn dan ik. Op het commando van mijn baas was ik de spelbreker, rende ik op hem af en doek ik mijn jas in. Ik moest weer werken. Helaas was het de vaste route naar huis. De baas had het wel een beetje gehad voor vandaag. Thuisgekomen kreeg ik nog een avondkoekje, een knuffel, een volle waterbak en terwijl ik mijn koekje op het kleed nog aan het opeten was, ging de baas al naar boven waar zijn mand staat. Ik was nog klaar wakker en wilde nog wel even spelen,, maar dat zat er niet meer in.

Als een ondeugende labrador wachtte ik stilletjes onderaan de trap. Toen ik hoorde dat de baas echt in zijn eigen mand lag, kroop ik stiekem op zijn plekje …… op de bank! 3 dikke zachte kussens voor de nodige ondersteuning van mijn nek. Ik kreeg nog net niet het massage-apparaat aan wat standaard op de bank ligt. Ik nestelde mij in de perfecte slaaphouding en deed hetzelfde als mijn baas, slapen en snurken.

Daar was dat geluid weer.  Ik kon het niet plaatsen, maar ineens stond de baas naast mij. Hij was zijn mand uitgekomen om wat te drinken. Ik had hem niet gehoord en nu had hij mij betrapt op de bank. Nu ben ik een echte bankrover. Ik werd de bank afgejaagd mijn eigen mand in. Maar toen hij weer naar boven ging, kroop ik stiekem toch weer de bank op, want zeg nou zelf; daar ligt hij ook het liefst.

De volgende ochtend vertaald de baas nog aan zijn schoonmaakster, die aardige mevrouw die elke week mijn mand van haren ontdoet, dat ik niet alleen kussens van de bank af jatte om lekker op te slapen, maar dat ik ook gewoon op de bank sliep en dat het waarschijnlijker is, dat ik in mijn dromen de kussens van de bank af duw. Mijn baas heeft denk ik nog niet door, dat hij mij echt goed kent, want dat is zo. Zij moest er hard om lachen, dus toen de baas naar boven ging om te werken en zij met de stofzuiger aan de slag ging, sprong ik snel naar een veilige plek, op de bank. Werd ik ervan af gejaagd door de stofzuiger.

Geef een reactie