Categorieën
Joya

Ontwaakt uit mijn schoonheidsslaapje

Hallo allemaal, ik ben eindelijk ontwaakt uit mijn schoonheidsslaapje. Dat is toch wel één van de belangrijkste dingen die ik als viervoeter op een dag doe. Daarnaast werk ik ook nog wel hoor. Niet dat jullie straks denken dat ik echt lui ben.

Hallo allemaal, ik ben eindelijk ontwaakt uit mijn schoonheidsslaapje. Dat is toch wel één van de belangrijkste dingen die ik als viervoeter op een dag doe. Daarnaast werk ik ook nog wel hoor. Niet dat jullie straks denken dat ik echt lui ben.

Ik zal jullie het een en ander vertellen over mijn super toffe baan. Zoals jullie hebben kunnen lezen op de over ons pagina ben ik samen met mijn vrouwtje naar school geweest om te leren hoe ik mensenpuppy’s kan helpen om een verstaanbare blaf te leren krijgen.

Af en toe help ik mijn vrouwtje tijdens haar werk. De mensenpuppy’s vinden het soms leuker of minder eng om te leren blaffen als ik er bij ben. Stiekem vind ik dit zelf ook erg leuk, want dan krijg ik altijd heel veel koekjes. Als ik de kans krijg, pak ik ze zelfs stiekem van tafel.

De week voor de herfstvakantie mocht ik weer lekker spelen met een van de mensenpuppy’s die in de praktijk komen. We gingen het spel “De snoepjespuzzel” doen. Mijn vrouwtje legde allemaal gekke gekleurde voorwerpen, waar hun normaal uit drinken, op de grond.

De mensenpuppy pakte allemaal heerlijke snoepjes en ging deze eronder leggen. Hij moest ze op de plek neerleggen die mijn vrouwtje zei. De voorste beker en de middelste… Ik zat te wachten en te wachten totdat de mensenpuppy eindelijk keihard ‘zoek!’ riep. En daar ging ik. Elk gekleurde bekertje bij langs om alle snoepjes te pakken. Ik was wel een beetje lomp, ik gooide alle bekertjes omver. Ik rook de snoepjes gewoon overal en ik moest en zou al die overheerlijke snoepjes te pakken krijgen. 

We hebben het spel heel vaak gedaan, het was zo leuk! Het hulpje van mijn vrouwtje heeft het spel vorig jaar bedacht tijdens een opdracht op haar mensenschool. Dat heeft ze goed bedacht met al die lekkere snoepjes. Aan het einde van de behandeling word ik beloond met nog meer lekkere snoepjes en dan mag ik mijn tuigje af. Ik hoef niet meer te werken dus ik ga heerlijk in mijn mandje liggen slapen, totdat ik weer mag eten😊

Door Joya

Hi, ik ben Joya. Het meest hou ik van spelen en knuffelen met mijn familie. Ik werk daarnaast een paar uurtjes als therapiehond in een logopedie en prikkeltherapie praktijk. Ik help kinderen met durven contact maken, duidelijk praten en weerbaarheid. Ik ben een hond met een missie en vertel er graag over!

Geef een reactie