Categorieën
Joya

Na een lange kerstvakantie moet ook ik weer aan het werk!

Zo wat een heerlijke vakantie was het! Een week langer dan normaal! Mijn vrouwtje had haar praktijk dicht, dus ik hoefde 3 weken lang niets te doen.

Zo wat een heerlijke vakantie was het! Een week langer dan normaal! Mijn vrouwtje had haar praktijk dicht, dus ik hoefde 3 weken lang niets te doen.

Zoals jullie hebben kunnen lezen, heb ik heerlijk genoten van deze vakantie. Mijn baasjes namen mij overal mee naar toe (zo slecht vind ik deze lockdown niet, de natuur is altijd open), dus we zijn ook regelmatig naar het bos en naar de Zandverstuiving in Doornspijk (zeker een aanrader voor jullie baasjes, want hier kun je lekker van de lijn af rondrennen en veel vriendjes maken) gegaan én ik heb voor het eerst golven gezien.

Maar ook aan deze vrije tijd komt een eind. Ik moest deze week weer gewoon werken in mijn vrouwtjes praktijk. Vandaag kwam er iemand speciaal voor mij. Mijn vrouwtje had zich goed voorbereid. Ze was namelijk voor de vakantie weer naar school geweest bij Pets4Care en heeft daar nieuwe dingen geleerd, waarmee ik haar clientenmensenpuppy’s verder kan helpen.

Dit keer ging het over iemand die het lastig vond om rustig en gedoseerd te blaffen met andere kinderen. Hoe kun je rustig praten en op een rustige manier vertellen wat je wilt? Hoe kun je goed bij jezelf blijven? Samen met mijn vrouwtje gingen we aan de slag. Ze haalde mij op en voor de praktijkdeur kreeg ik mijn tuigje om. Ik weet dan dat er iemand, speciaal voor mij komt.

Met een brede kwispel wacht ik voor de deur. Ik ben benieuwd, wie zal het zijn? Ken ik hem of haar? Met mijn oren gespitst vooruit en snuffelend aan de deur probeer ik alvast een eerste indruk op te doen. Als de deur opengaat begroet ik de moeder van de mensenpuppy en de mensenpuppy rustig. Het is oké voor mij en laat mijn vrouwtje weten, dat ik best met ze wil knuffelen.

Ze geeft me wat meer vrijheid en ik laat me kriebelen op mijn borst en mijn rug. Mijn vrouwtje zorgt er altijd voor dat ik niet tegen mijn zin of wil in wordt vastgehouden of geknuffeld. Ik mag altijd aangeven of ik wel of niet geknuffeld wil worden. Fijn dat mijn vrouwtje mijn taal zo goed begrijpt. Ik vond ook dat ik kon helpen en toen we samen spelletjes gingen doen, liet ik natuurlijk zien wat ik allemaal kon.

Zo leerde de clientenmensenpuppy om met zijn lichaam te zeggen wat hij wel en niet wilde. En ja, ik ben een meester in het lezen van lichaamstaal. Dat is echt mijn beste talent. Ik deed alles, als hij rustig met mij omging, maar wel goed liet blijken, met zijn lichaam, wat hij van me wilde. We hebben heerlijk gespeeld met de bal en ik kwam hem ook netjes terug brengen. Ook kreeg ik lekkers, omdat ik zo geduldig kon wachten op mijn beurt. Ik gaaf hem een poot en probeerde zo de aandacht op mij te vestigen.

Na wat snuffelspelletjes, was ik heerlijk relaxt en besloot ik ontspannen op mijn plekje in de praktijk te gaan liggen. Voor mijn vrouwtje een teken dat ik het heel leuk en relaxt vond om met deze mensenpuppy te werken.

Ik denk dat we een goede match zijn en heb dit mijn vrouwtje laten weten. Dus geslaagd voor de eerste kennismaking, deze mensenpuppy mag met mij verdere behandelsessies volgen!

Door Joya

Hi, ik ben Joya. Het meest hou ik van spelen en knuffelen met mijn familie. Ik werk daarnaast een paar uurtjes als therapiehond in een logopedie en prikkeltherapie praktijk. Ik help kinderen met durven contact maken, duidelijk praten en weerbaarheid. Ik ben een hond met een missie en vertel er graag over!

Geef een reactie