Categorieën
Joya

Daar gaat mijn privacy!

Gisteren was het weer zo ver. Na de wekelijkse boodschappen, wist ik al dat ik mee mocht. Mijn baasjes haalden de kofferbak leeg en maakten ruimte voor mij. We gaan weer naar Oban!

Toen ik bij Oban aankwam kwispelende ik Meneer Ruud bijna omver. Nog net op twee benen overeind, begroette hij mij terug. Zie je nou dat hij een zwak voor me heeft?

Na een race over het laminaat, zetten we onze race, buiten voort. Zo, wat was ik blij om Oban weer te zien! Toen we binnen waren, probeerde Oban mij te imponeren met zijn vliegkunsten over de salontafel en de bank. Dit ging me toch iets te ver. Ik hield het zelf bij spelbogen en rondjes rennen, waardoor ik het tapijt nog even op een andere plek legde.

Na wat bijgeklets te hebben bij Oban’s waterbar, kreeg hij opeens een heel raar tuigje aan. Eerlijk, zo’n tuigje heb ik nog nooit gezien. Het leek wel dat er een camera op zat. Fronsend keek ik hem aan. Ik dacht dat hij zo gesteld was op zijn privacy. Had hij dat niet even met mij kunnen overleggen? Krijgt hij deze camera nou om, omdat zijn baas mijn gesprekken over ontsnappingstechnieken wil afluisteren? Nou Oban, trap er niet in hoor! Als je zo’n ding op krijgt, dan kan je nooit meer ongezien (buiten de afrastering) lopen of een appel van de fruitschaal pakken of een bank beroven.

Aan Oban te zien vond hij het allemaal wel prima, want hij liet zijn nieuwe tuigje met camera, trots aan de buren zien. Ik stond er bij en keek er naar. Heel vreemd en onwennig allemaal. Ik ben duidelijk nog niet overtuigd.

Daarna gingen we naar het park. Zo, eindelijk kon ik vrij snuffelen, tenminste dat dacht ik. Oban kwam een paar keer achter mij aan rennen en legde vast waaraan ik snuffelde en waar ik mijn plasje deed. Eenmaal samen bij een grote kei, vroeg Oban wat mijn probleem was. Hij zei: “wees slim, op deze manier kan je een beroemde filmster worden!” “Ik zou jouw baasjes ook vragen voor zo’n camera op je rug!” “Weet je hoeveel mogelijkheden ik straks krijg, want ik beroof straks iedereens hart, in plaats van banken!”

Terug van het park kreeg ik van lieve Ruud een bot. Al knagend aan het bot dacht ik aan de woorden van mijn lieve vriend. Misschien had hij gelijk. Om harten te veroveren is het misschien wel een leuk idee om te laten zien hoe lief ik ben. Ik heb het voorstel geopperd bij mijn baasjes. Ze komen er nog op terug.

Verder ben ik vandaag lekker lui. Van het spelen en de indrukken van gisteren ben ik moe en buiten is het vies weer. Ik lig daarom heerlijk te chillen voor de haard.

Categorieën
Oban

Je kan me rug op, alleen dan letterlijk

Gisteren vroeg in de ochtend verklapte mijn baas dat mijn vriendin zou komen. Dat heeft de buurt geweten!

’s Ochtends werd eerst door een aardige meneer dat grote hondenhok opgehaald wat meneer René en de baas vorige week opgezet hadden in de tuin. Blij toe, hoef ik daar niet in te slapen. Daarna snel nog even gedag gezegd bij meneer Robert-Jan, die man met al die flesjes in zijn winkeltje. Dit keer heb ik mij heel netjes gedragen en heb ik niks omgezwaaid met mijn staart.

Daarna heb ik heeeeeeeeel lang voor de voordeur naar buiten liggen staren. Bij elke auto die de straat in kwam activeerde ik mijn alarm. Dat vond de baas minder fijn. Maar uiteindelijk draaide er een auto de oprit op en daar achterin, zat mijn vriendin Joya. We hebben het laminaat bijna afgebroken voor de baas. Na even buiten te hebben gespeeld, kreeg ik de kolder in mijn kop en maakte ik wat duikvluchten over de bank en salontafeltjes. Ik was zo blij dat ze er weer waren.

Terwijl meneer Jurrian iets aan het doen was met een GoPro camera, waren Joya haar baasje en mijn baasje druk om mij een nieuwe jas aan te meten. Een tuigje, waar de camera op geplaatst kon worden. Ik vond het wel een beetje vreemd en weg is mijn privacy, maar voor jullie trouwe volgers doe ik dit gewoon hoor.

Met de camera op mijn rug even bij de buren langsgelopen. Zij herkende Joya nog van toen het een klein puppy monstertje was. De buren hebben mij een beetje uitgelachen. Vervolgens zijn we naar het park gegaan en hebben hier wat vette shots gemaakt. Zie de video. Teruggekomen heb ik mij ontdaan van alle jassen, hebben Joya en ik een bot gekregen en zijn we lekker gaan slapen.

Komende zaterdag ga ik samen met Mirko en Pilou en hun baasjes wandelen in de duinen van Katwijk. We nemen de camera mee en zullen hier ook leuke filmpjes gaan schieten. Binnenkort ga ik jullie laten zien hoe goed ik het doe als ik werk. Mocht er nu weer Corona komen, dan kan mevrouw Brigitte gewoon online zoomen met de baas en een filmpje bekijken hoe ik het doe. Lekker efficiënt toch? Nu zijn we net terug van vriendje Vester en ga ik lekker lui samen op de bank met de baas tv kijken. Het is hondenweer buiten.

Categorieën
Oban

Ik wil mijn luchtje terug!

Het was spannend, maar toch wel leuk. Ik kreeg vandaag een verwendagje, wat een uur bleek te zijn.

Mijn baas vond het nodig dat ik mij ontdeed van mijn vachtje. Daarvoor had ik opzich niet naar Antoinette van Leeuwen van Trimsalon tres bien in Wijk bij Duurstede gemoeten hoor. Had mij gewoon buiten in de wind gezet en de losse haren zouden zo wegwaaien, maar nee, ik moest ook opgepoetst worden. Nu ik ontdaan ben van mijn eigen luchtje, moet ik even wennen.

Mijn functie als inbraakalarm sloeg in rond 11.20. Ik had de auto al gespot die de oprit op kwam rijden. Ik heb de hele straat bij elkaar geblaft. Daar stond me toch een knappe leuke dame voor de deur. Ik dacht dat er weer hoog bezoek kwam, maar dit keer ging het anders. De baas deed mij mijn riem om en gaf deze aan deze mevrouw. Ik moest schijnbaar met haar even gaan wandelen ofzo? Ik huppelde vrolijk mee, want ik ben een andermans vriend en wat denk je? Ik mocht achterin de auto. Ik ben gek op autorijden, dus kat in het bakkie, dacht ik.

We reden door Wijk bij Duurstede naar een gebied wat ik nog niet eerder gezien had. Grote gebouwen, vrachtauto’ en nauwelijks stoeppaden. Ik snap wel dat mijn baas hier verdwaald. Opeens parkeerde ze en mocht ik meelopen. Binnengekomen werd het spannend. Wat zou ze met mij gaan doen? Ik heb het gevoel dat er iets niet in de haak is. Zo braaf als dat ik ben, zal ik maar luisteren.

Shampoo, water, gadverdamme. Moet dit echt? Ik lijk wel op zo’n lelijke poedel. Wat heb je nou? Is dat een vachtblazer? Dat vond ik wel heel erg spannend. Het werd een echt zooitje in die trimsalon. Aan het eind van de rit ben ik gewassen en uitgeblazen. Mijn luchtje schijnt fris te ruiken, maar ik moet er nog even aan wennen. Maar snel weer naar het park voor een modderpoel of poep om doorheen te rollen. Nadelig is dat mijn baas met deze wind liever niet naar het park gaat. Hij heeft al eens eerder een dikke tak op zijn kop gehad.

Ik zie er weer knap uit, ruik fris, het huis is weer schoon en ik hoef nog maar 1 nachtje te slapen, dan is mijn vriendin weer in da house voor een flinke knuffelpartij. Zo eerst even bij de buren een bakje bier wegslobberen met mijn baas. Die willen mij vast wel even zien, nadat zij zolang in hun hok opgesloten hebben gezeten.

Nog leuk nieuws! Mijn nieuwe tuig en de GoPro camera zijn binnen. De baas van Joya gaat mijn baas morgen even helpen met het instellen van dat ding en dan krijgen jullie heel binnenkort ook videobeelden van mij tijdens het uitlaten of het werken. Hoe cool is dat? Nu tijd voor een snuffelbiertje. #proost #weekend #firsenfruitig

Categorieën
Oban

Hoog bezoek afgelopen dagen

De afgelopen dagen heb ik veel hoog bezoek gekregen van alleen maar knappe dames die speciaal voor mij kwamen, denk ik.

Zondag heb ik lekker mogen knuffelen met Melanie. Die had ik al eerder ontmoet. Ik heb haar even laten zien hoe goed ik kan werken en hoe goed mijn terrastraining is, toen we uiteten gingen. Ik kreeg van mijn baas zelfs een klein stukje brood en een frietje.

Dinsdagavond kwam Ineke samen met haar man, een toffe peer is dat, René. Die René heeft geholpen dat neppe hondenhok op te zetten in de tuin, maar volgens de baas is dat ding verkocht. Hij had hem nodig voor de meneren die zijn waterbak zaterdag gemaakt hebben en wat denk je? Mijn baas lag er maandagavond in hoor. Maar René en Ineke ken ik ondertussen ook en vind ik super leuk.

Ze hadden ook een gast meegenomen. Een mevrouw die helemaal 10 uur was komen vliegen om mij te ontmoeten. Ik dacht dat mijn fans alleen uit Nederland kwamen, maar zelfs vanaf Bonaire komen ze me knuffelen. Ik heb mij even flink uitgesloofd voor haar. Mevrouw Agnes vond mij wel een knappe lieve kleine hond. Ik neem het haar nog wel kwalijk dat ze me geen bitterbal gegeven heeft.

De komende dagen krijg ik nog meer leuks! Een uurtje douchen, wassen, drogen, knippen en verwend worden bij trimsalon tresbien, de verjaardag van het mensenpupje van mijn baas zijn zus en zaterdag ……… Dan komt mijn vriendin! Dat gaat echt leuk worden. Mijn nieuwe tuigje voor de GoPro is al binnen, dus binnenkort ook modder vette dikke video’s online.

Categorieën
Oban

Eindelijk privacy

Mijn knal gele superman cape is nogal opvallend. Ik kan nergens even rustig plassen of poepen, iedereen ziet mij al van ver. Ik schaam me nogal met die cape aan.

Gisteren was het gelukkig weer droog. De baas had zijn externe vachtje in de was gedaan. Hij had alles uit de jaszakken gehaald en voor het uitlaten, deed hij alleen de sleutels terug in zijn jas. De beloning brokjes gaan altijd in zijn rechter broekzak, die plek ken ik als de beste. Onderweg naar het park begon de baas tegen zichzelf te mopperen. Hij was iets vergeten, maar ik snapte niet precies wat hij bedoelde.

In het park aangekomen deed hij mijn sjaal (riem) en jas (tuig met beugel) af en zei dat ik goed moest luisteren. Ik keek hem wat bevreemd aan, want dat luisteren doe ik toch altijd al? Anyhow, ik nam een sprint en rende lekker het park in. En ineens besefte ik mij wat de baas vergeten was, het belletje wat hij altijd aan mijn halsband haakt, zodat hij hoort waar ik loop, ren of snuffel. Dit was toch wel echte vrijheid en zonder die superman cape was dit volledige privacy! Aan het eind van de ronde kreeg ik nog een lekkere beloning en een extra compliment, omdat ik zo goed geluisterd had.

Categorieën
Oban

De keuring en lekker spelen

Vandaag heb ik mij weer van mijn beste kant laten zien, heb ik een vriendin van vroeger geknuffeld en een date gescoord!

We begonnen al vroeg in de ochtend. Iets te vroeg al zeg ik het zelf. Mijn baas vond het nodig dat ik geborsteld werd, maar later snapte ik wel waarom. Mijn docente Brigitte kwam controleren of ik nog wel goed mijn werk doe. Jammer dat ze meteen zag dat ik iets te dik geworden ben. Ik mag geen dentasticks meer, want daar zit te veel troep in. Ik heb haar even een stukje van de woonwijk laten zien, maar dat kende ze blijkbaar al. We waren zo weer thuis en het zag er allemaal goed uit. Ik mag weer een paar maanden door, naar de volgende controle over 3 maanden.

Als verrassing had Brigitte een vriendinnetje van me meegenomen. Deze kanjer is zeer succesvol in doggy dansen. Maar gewoon lekker spelen en stoeien is ze ook goed in. Ik vond het wat minder goed dat ze met mijn baas aan het flirten was. Toen ze hem begon te knuffelen, ben ik er maar even tussen gesprongen. Ik bepaal tenslotte welke teefjes er aan mijn baas mogen zitten.

Vandaag heb ik mogen appen met een vriendin van mijn baas. Die heeft een wellness salon voor honden. Ik ga daar 18 februari naartoe voor een knippen, wassen, strijken, droog blazen en opfrissen beurt. Ik vind het wel wat spannend, maar heb er nu al zin in. Wat ik vandaag verder ga doen? Waarschijnlijk met m’n pens op de bank liggen, filmpje kijken en snurken. Het is vrijdag, de dag dat de baas vaak even slaap moet inhalen van de afgelopen week. Hij hoopt dat zijn nieuwe mand snel komt, maar dat zal nog wel 9 weken duren.