Categorieën
Oban

Ik wil mijn luchtje terug!

Het was spannend, maar toch wel leuk. Ik kreeg vandaag een verwendagje, wat een uur bleek te zijn.

Mijn baas vond het nodig dat ik mij ontdeed van mijn vachtje. Daarvoor had ik opzich niet naar Antoinette van Leeuwen van Trimsalon tres bien in Wijk bij Duurstede gemoeten hoor. Had mij gewoon buiten in de wind gezet en de losse haren zouden zo wegwaaien, maar nee, ik moest ook opgepoetst worden. Nu ik ontdaan ben van mijn eigen luchtje, moet ik even wennen.

Mijn functie als inbraakalarm sloeg in rond 11.20. Ik had de auto al gespot die de oprit op kwam rijden. Ik heb de hele straat bij elkaar geblaft. Daar stond me toch een knappe leuke dame voor de deur. Ik dacht dat er weer hoog bezoek kwam, maar dit keer ging het anders. De baas deed mij mijn riem om en gaf deze aan deze mevrouw. Ik moest schijnbaar met haar even gaan wandelen ofzo? Ik huppelde vrolijk mee, want ik ben een andermans vriend en wat denk je? Ik mocht achterin de auto. Ik ben gek op autorijden, dus kat in het bakkie, dacht ik.

We reden door Wijk bij Duurstede naar een gebied wat ik nog niet eerder gezien had. Grote gebouwen, vrachtauto’ en nauwelijks stoeppaden. Ik snap wel dat mijn baas hier verdwaald. Opeens parkeerde ze en mocht ik meelopen. Binnengekomen werd het spannend. Wat zou ze met mij gaan doen? Ik heb het gevoel dat er iets niet in de haak is. Zo braaf als dat ik ben, zal ik maar luisteren.

Shampoo, water, gadverdamme. Moet dit echt? Ik lijk wel op zo’n lelijke poedel. Wat heb je nou? Is dat een vachtblazer? Dat vond ik wel heel erg spannend. Het werd een echt zooitje in die trimsalon. Aan het eind van de rit ben ik gewassen en uitgeblazen. Mijn luchtje schijnt fris te ruiken, maar ik moet er nog even aan wennen. Maar snel weer naar het park voor een modderpoel of poep om doorheen te rollen. Nadelig is dat mijn baas met deze wind liever niet naar het park gaat. Hij heeft al eens eerder een dikke tak op zijn kop gehad.

Ik zie er weer knap uit, ruik fris, het huis is weer schoon en ik hoef nog maar 1 nachtje te slapen, dan is mijn vriendin weer in da house voor een flinke knuffelpartij. Zo eerst even bij de buren een bakje bier wegslobberen met mijn baas. Die willen mij vast wel even zien, nadat zij zolang in hun hok opgesloten hebben gezeten.

Nog leuk nieuws! Mijn nieuwe tuig en de GoPro camera zijn binnen. De baas van Joya gaat mijn baas morgen even helpen met het instellen van dat ding en dan krijgen jullie heel binnenkort ook videobeelden van mij tijdens het uitlaten of het werken. Hoe cool is dat? Nu tijd voor een snuffelbiertje. #proost #weekend #firsenfruitig

4 reacties op “Ik wil mijn luchtje terug!”

Wat een geweldig verhaal Oban . Ben blij dat genoten hebt, ondanks dat je een beetje gespannen was in het begin.

Groetjes aan je baas en we gaan gauw een x een biertje drinken met z’n allen.

Geef een reactie