Categorieën
Joya

Chit-chat met mijn vriend Oban!

Het is al een poosje stil rondom mij. Mijn baasjes zijn een beetje druk en ik doe maar gewoon mijn dagelijkse dingen. Standaard uitlaatrondjes, de postbode begroeten (die heeft altijd een koekje voor mij), spelen met mijn vriendinnetje Lotje en knuffelen met de kinderen.

Het was de afgelopen tijd een beetje hetzelfde. Ik moet je wel eerlijk zeggen, dat ik me dan verveel. En als ik me verveel dan word ik een beetje opstandig.

Mijn nachtelijke avonturen

Vorig weekend hadden mijn baasjes visite. Ze doen dan altijd de klink op de deur, zodat de visite in en uit kan lopen, zonder opgesloten te worden. Mijn baasjes hadden ’s avond vergeten de klink er weer af te zetten.

Ik besloot ’s nachts de deur open te maken. Ik heb zachte dekens en een bank beroofd. De appels op de fruitschaal smaakten ook heerlijk moet ik zeggen. Toen mijn baasjes de volgende ochtend naar beneden kwamen, deed ik alsof ik sliep in mijn mand. Met één oog open keek ik hen aan. “Nee hoor ik heb echt niets gedaan, ik lag de hele nacht gewoon hier.” De deur op een kier en de warmte die van de bank afstraalde, negeerde ik compleet (maar verraadde mij wel).

Chit chat op FaceTime

Die zelfde avond zaten mijn baasjes lekker chill op de bank en ik lag zoals altijd tussen hen in. Ik wilde Oban graag bellen. Obans baas staat als favoriet in de telefoon. Ik hoefde alleen maar met mijn poot op de telefoon te tikken en ik had Oban al aan de lijn.

Ondanks dat het lijkt dat ik niet zo veel doe, had ik veel aan Oban te vertellen. Ik vertelde dat ik geslaagd was voor mijn herevaluatie bij Pets4Care. Ik ben weer goedgekeurd en mag dus weer twee jaar werken in de praktijk van mijn vrouwtje. Oban feliciteerde mij met dit goede nieuws!

Ik was nieuwsgierig of Oban nog steeds als mobiele beveiligingscamera rondliep in zijn huis. Dat niet zei hij, maar zijn baas was wel druk bezig met alles in zijn huis slimmer maken ofzo. “Ah vandaar al die telefoontjes naar mijn baas”, dacht ik.

Oban en ik hadden het er over dat onze baasjes elke keer gekkigheid verzinnen om samen met ons te doen. Oban een beveiligingscamera en ik krijg een raar hardloopsetje aan mijn tuig. Nu het warmer wordt en het langer licht is, wil mijn vrouwtje deze met mij uitproberen. Oban opperde dat het wel goed was voor mij om weer wat meer te bewegen. “Dan ben je in de zomer weer op conditie en in shape!” Aldus Oban. Ik heb maar wijs mijn mond gehouden. Wordt vervolgd!

Door Joya

Hi, ik ben Joya. Het meest hou ik van spelen en knuffelen met mijn familie. Ik werk daarnaast een paar uurtjes als therapiehond in een logopedie en prikkeltherapie praktijk. Ik help kinderen met durven contact maken, duidelijk praten en weerbaarheid. Ik ben een hond met een missie en vertel er graag over!

Één reactie op “Chit-chat met mijn vriend Oban!”

Geef een reactie