Categorieën
Oban

Vreemdgangers

Gisteren bereikte mij het nieuws dat mijn vriendin Joya vreemd ging met ene Joep, Joup, Youp of hoe je het ook moet schrijven. Ook een hond met een missie waarmee ze ging spelen. Ik was een klein beetje jaloers en mijn baas ook.

Ik lag lekker te chillen op de bank toen mijn baas met de baas van Joya aan het blaffen was. Ik maakte uit dat gesprek op, dat er zaterdag een nieuwe reu in Joya’s leven zou komen. Ik snapte er niets van, ze is toch mijn vriendin? Ik weet niet wat ze allemaal gedaan hebben en misschien wil ik het ook niet eens weten, maar als ik in april weer bij haar ben, moeten we maar eens een goed gesprek voeren over onze relatie. Maar naast Joya lijkt mijn baas binnenkort ook vreemd te gaan.

Zaterdagmiddag stond ineens mama op de stoep. Ze kwam de baas ophalen, dus werd ik alleen thuis achtergelaten. OK, toegegeven, ik kreeg brokken en kon nog lekker de vrije training 3 van de formule 1 luisteren, uitbuikend op de bank. Na een ruim uur kwamen ze terug en mocht ik nog even met mama knuffelen. Later op de dag waren de baas en mama heen en weer aan het blaffen en ineens, moest de baas even in de achtertuin wat doen en moest ik binnen blijven.

Hij begon spullen onder het afdakje in de tuin op te ruimen, de tuinstoelen te verplaatsen, blaadjes bij elkaar te vegen en deed de poort open. Ik kreeg nog de gedachte om de schuifpui open te beuken en via de poort naar het veldje achter ons hok te gaan, maar hield me in. Ineens kwam hij terug met mama en een stalen ros. Ik zie zo’n ding als mijn concurrenten. Zo’n ding op wielen, 2 sturen en 2 zadels, waar ik niet op kan zitten hoor. Ik kan niet eens met m’n poten bij de trappers. Ik hoop dat als de baas hier echt werk van gaat maken, dat ik ook een keer mag mee rennen naast de fiets of wellicht koopt hij ook een hondenkar, zodat hij die achter de fiets kan knoppen en ik vanuit daar kan neerkijken op hoe hij aan het ploeteren is. Hij moet dan ook mijn gewicht gaan meeslepen. Voorlopig zal het nog wel even duren voor hij er werkelijk op kan fietsen, aangezien hij nog wat onderdelen wil gaan vervangen.

Dat was me een zaterdagje wel. En vanmorgen was het wel ineens heel laat voor ik mijn brokken kreeg. Het leek wel of de baas aan het uitslapen was. Sinds hij zijn nieuwe mand heeft, lijkt het er op dat hij wel wat beterder kan slapen. Een uitgeruste baas zonder spierpijn, is een actieve uitlaatservice denk ik maar. Vanmiddag gaan we dan ook lekker een stuk wandelen en vanavond formule 1 kijken. Fijne zondag allemaal

Geef een reactie