Categorieën
Joya

Ik help graag, waar moet die tak baas?

Afgelopen zaterdag stond mijn baas al vroeg in de tuin. Ik wist dat het vandaag een leuke dag zou worden. Ik merk dit altijd aan mijn baasjes. Nu het weer mooier is, zijn ze druk buiten. Als mijn baasjes buiten zijn, dan ben ik blij.

Tjonge wat een lawaai buiten. Tegen mijn wil in moest ik van mijn vrouwtje binnen blijven. Ik probeerde het, maar ondertussen was ik al drie keer ontsnapt. Ik heb dus echt geen geduld en duidelijk een eigen wil, ondanks dat ik een lieve Golden snuit heb :). Als ik zag dat ze de andere kant op keek, maakte ik gauw de deur open en rende ik met een rotgang mijn park in. Maar helaas 10 seconden later werd ik weer naar binnen geroepen. Mijn vrouwtje vond het echt te gevaarlijk voor mij! Nu zullen jullie wel denken… wat zijn die gekke baasjes van mij nou weer aan het doen?

Nou tijdens de enorme sneeuwval van een jaar geleden is een boom in ons speelpark kapot gebroken. Een grote stam is destijds al van de boom afgezaagd. Door de storm is daarna de hele top uit de boom gewaaid en afgebroken. Helaas, de boom moest weg en vandaag was het de dag om de boom te kappen.

Ik ben eigenlijk nergens bang voor, dus ook niet voor een kettingzaag en shovels. Daarom wilde mijn vrouwtje dat ik binnen bleef, zodat de boom rustig omgezaagd kon worden en dat de boom niet op mij zou vallen. Toen de boom eenmaal lag, mocht ik gelukkig weer naar buiten. Ik mocht mezelf nuttig maken.Ik help zoals jullie weten graag. Zo ook vandaag.

Braaf bracht ik de afgezaagde takken van de boom naar de houtstapel. Mijn baasjes waren heel trots op mij. Zij hadden het trouwens wel een stuk makkelijker, want zij deden de takken in een grote bak en brachten het met een ding op vier wielen naar de stapel. Ik deed het echt op hondkracht! Mijn bek is net zo sterk als hun bak met wielen. En tja als ik net zo sterk ben als dat ding, dan ga ik er echt niet voor aan de kant hoor. Hierdoor mocht ik vaak als eerst naar de stapel. Na een half uurtje hard werken lag al het hout op een stapel. Door het harde werken en het vele buitenspelen, was ik wel heel erg moe geworden en ben ik ’s avonds op de bank in slaap gevallen.

Aankomende week heb ik twee weken vakantie. Mijn vrouwtje en ik hoeven dan geen kindjes te helpen met blaffen. Echter is er vast wel weer ergens iets te beleven of te doen in vakantie. Ik hoop weer op mooi weer :):).

Door Joya

Hi, ik ben Joya. Het meest hou ik van spelen en knuffelen met mijn familie. Ik werk daarnaast een paar uurtjes als therapiehond in een logopedie en prikkeltherapie praktijk. Ik help kinderen met durven contact maken, duidelijk praten en weerbaarheid. Ik ben een hond met een missie en vertel er graag over!

Geef een reactie