Categorieën
Oban

Lekker luilakken

Vanmorgen vroeg in de ochtend, de zon was nog verstoppertje aan het spelen en ik lag nog heerlijk te dromen over mijn vriendin Joya. Ineens een geluid wat steeds harder en harder klinkt. Ik schrik wakker, duik de bank af en ga in tijgersluipmodus op het kleed staan, klaar voor de aanval. Wie o wie heeft het lef om mij ’s nachts wakker te maken?

Ineens sterft het geluid weg. Ik snap er niets van. Het klonk naar het geluid van wat normaal de overbuurjongens produceren met die jankende brommers van ze. Ik kon het niet plaatsen en besloot maar weer terug de bank op te kruipen, mijn warme plekje terug te vinden en weer te gaan slapen, maar nog geen 15 minuten later? Hetzelfde geluid. Ik dook opnieuw de bank af en rende naar de voordeur om polshoogte te nemen. Nu heeft de baas melk in zijn raam laten plaatsen, dus is het vrij lastig om te zien wat er buiten gaande is. Weer sterft het geluid weg, ga ik terug de bank op en val ik in een diepe droom.

Dit ging een paar keer zo door, maar na 7 uur, dan vind ik dat het al lang ontbijttijd is, hoor ik een heel ander geluid. Nu hoor ik van boven ook wat gemopper. Yes, mijn baas is wakker, dus die brokken komen er aan! Dat vreemde geluid buiten kan ik echt niet plaatsen, dus begin ik maar te blaffen om de baas er op te attenderen dat het buiten niet goed gaat. Hij snauwt dat ik mijn mond moet houden en nog wat moet gaan luilakken.

Bij het ontbijt heeft de baas me eindelijk vertelt wat ik nou buiten hoorde. Het waren mensen op brommers zonder uitlaat of knalpotten ofzo, waardoor ze nog meer herrie maken en fietsende kinderen met lege bierblikken aan een touwtje aan de fiets. Op de dag van de koning, geen idee wie dat is, hij schijnt 2 lekkere labradors ofzo te hebben, waar ik nog niet eerder mee heb mogen spelen, dan schijnt dit te mogen. Het is heel normaal. Iedereen wordt met herrie wakker gemaakt. Als compensatie ga ik dus de hele dag op de bank of in de tuin in de zon liggen, lekker luilakken.

Geef een reactie