Categorieën
Oban

Ik ga nog eens op Bumper lijken

Diep in de nacht gaat er een irritante piep af, een soort alarm. Ik schrik wakker en zet mijn alarm aan om de baas te alarmeren. Hij was alleen al wakker van het gepiep en riep naar beneden dat ik mijn muil moest houden. Na wat gemopper van boven, hoorde ik hem ineens uit bed komen, naar de wc gaan en zijn kleren aantrekken. Ik kreeg geen eten en moest meteen mijn jas en das aantrekken. Deur open en volle gas aan de wandel. Geen idee waarom, maar we liepen richting papa en mama.

Daar aangekomen werd ik super enthousiast, want ik dacht met Binky te kunnen gaan spelen, maar zou die nog liggen te slapen? Het was wel erg vroeg. De zon was nog niet eens wakker. Nog voor de voordeur openging mocht ik mijn jas en das al af en zodra ik naar binnen stormde, stuurde mijn baas mij ineens naar boven. Zou Binky boven slapen? Ik stormde de trap op terwijl de baas beneden prutste met het alarm. Boven zag ik niemand, dus kwam ik snel weer beneden en verkende ik de woonkamer en keuken nog even. De baas liep ondertussen naar boven om daar te controleren of alle ramen dicht waren. Het was daar zo warm binnen, ik kon hem ook wel vertellen dat alles potdicht zat.

Toen we samen weer in de gang stonden, kreeg ik een koekje, schakelde de baas het alarm weer in en liepen we ontspannen naar huis. Ik mocht nog lekker vrij rondrennen in het park, maar er was nog geen hond om mee te spelen. Ik vond het wel een beetje spannend om met gevaar voor eigen leven het huis van papa en mama te doorzoeken op inbrekers. Het alarm was ’s nachts af gegaan en wij als getrainde eenheid namen even polshoogte. Geen pols om in te bijten, dus onverrichte zaken weer naar huis. Wel lekker extra vroeg ontbijt en een borstelbeurt. De baas is daarna nog even gaan slapen, net als ik.

Categorieën
Oban

huh? wat? Heh?

Ik krijg nog wel eens te horen dat ik bananen in mijn oren heb. Soms heb ik gewoon even geen behoefte aan andere toonsoorten dan mijn eigen gesnurk.

De afgelopen dagen klapperde ik wat meer met mijn oren, aldus mijn baas. Ik was er al bang voor, maar ik moest mee naar de dierendokter. Daar aangekomen had ik niet zoveel zin om op de tafel te gaan staan, dus sprong ik er tot 3 keer toe vanaf, zelfs toen hij super hoog stond. Ik zei nog dat ik last van hoogte vrees had, maar ze snapte mij niet. Wie heeft er hier nou bananen in de oren?

De dierendokter keek in mijn linker oor en gaf me een aai. Die zag er blijkbaar goed uit. Daarna keek ze in mijn rechteroor en ja hoor, toen moest ze een soort coronatest bij me afnemen. Ze ging super diep met een wattenstaafje mijn oor in. Ik vond dat niet zo fijn en dat heb ik haar even laten weten! Ik mocht gelukkig daarna wel de tafel af en het belangrijkste, ik kreeg mijn beloningskoekje.

Na 5 minuten wachten had ze de uitslag en het was niet super schokkend, maar ik kreeg wel allemaal spuitjes mee om mijn oren schoon te maken. Tip, doe dat buiten, zei ze nog. Mijn baas is ervaringsdeskundige met honden en oorontstekingen, dus die snapte wel waarom. Ik nog niet, maar na de behandeling van die meuk in mijn oor, snap ik de baas precies. Dat gaat jeuken en daarna moest ik heel hard met mijn kop schudden om die meuk er uit te krijgen, maar dat lukte niet echt. Wel vlogen er allemaal zwarte spetters in het rond. De baas wilde graag dat ik nog een keer bij hem kwam zitten. Hij had een ander spuitje in zijn hand. Wat denk je zelf? Ik kneep hem er mooi tussen uit en verstopte mij in mijn mand. Helaas had de baas mij al snel gevonden en weer mee naar buiten genomen voor de tweede druppel.

Na de tweede druppel kreeg ik een lekkere oor massage. Dat was wel even lekker. Daarna nog een keer goed uitschudden en nu maar hopen dat die etters uit mijn oren blijven. Baas zegt dat we dit nog een paar dagen moeten doen en daar zat ik nou net niet op te wachten.

Categorieën
Joya

Hut verbouwen en ik mocht naar school!?

Zoals Oban al zei, ik heb het een beetje druk met het verbouwen van mijn hut. Daardoor ben ik elke dag aan de klus en tussendoor is mijn vrouwtje druk bezig met gezin, werk en school. Ja, school voor mij :). Om een goed AAI-team te blijven, gaat mijn vrouwtje af en toe naar school, om te leren hoe ze mij het best kan begeleiden tijdens therapiesessies met kinderen. Momenteel doen we de cursus-READ van stichting AAI-maatje. Daar hebben we twee hele professionele begeleidsters, waar mijn vrouwtje en ik veel van kunnen leren. Hier volgt mijn ervaring van een schoolopdracht die ik mocht doen.

Op weg met autopech

Afgelopen dinsdag ochtend was het een ochtend zoals ieder ochtend.Tenminste dat dacht ik. Uit bed, standaard rondje, mijn mensenpuppy’s pakten hun tassen en gingen weg met de baas. Ik bleef alleen samen met vrouwtje. Maar er was iets anders. Mijn vrouwtje maakte een extra wandeling met mij. Verrast keek ik op, wat gaan we doen?

Ze pakte een tas in met een bot, een speeltje, snuffelmat, mijn waterbak, koekjes en ze nam een heel groot kleed mee. Ondanks dat ik nooit meega met haar auto, (ik ga altijd met de auto van de baas) stond ik al kwispelend bij de deur van haar super toffe rode bolide. Ik wist dat ik mee mocht. Maarja waar naar toe?

Mijn vrouwtje deed de stoel helemaal naar achteren om plaats voor mij te maken. Met mijn blije snuit stapte ik in de auto. Tja, dit ding is wel iets kleiner en ouder dan die van de baas. Sleutel in het contact. Vol verwachting… daar gaan we…, maar helaas de bolide wilde niet starten ofzo. Mijn vrouwtje werd een beetje hysterisch, want ze had een afspraak met mij ergens. Dus riep ze de baas er bij.

De baas kon er ook niet veel aan doen. Ik moest daarom met de auto van de baas naar de afspraak. We kwamen (15 min. te laat) aan op locatie. Kwispelend sprong ik de auto uit en snuffelde overal. Mijn vrouwtje liet mij de buurt goed verkennen.

We kwamen uit bij een gebouw met heel veel mensenpuppy’s bij elkaar. Zo veel bij elkaar heb ik nog nooit gezien. Wat is dit joh? Ze waren allemaal heel braaf en bleven netjes bij me vandaan zoals afgesproken. Ik kon het gebouw en de ruimte hierdoor rustig op mijn gemakje verkennen. Daarnaast mocht ik 15 min later beginnen. Ik had dus alle tijd.

Lezen met mensenpuppy’s

In de ruimte zette mijn vrouwtje alles klaar. Mijn oranje kleed werd helemaal uitgerold. We oefenden eerst even op het kleed. In alle rust nam ik plaats in de ruimte. Na wat koekjes en gesnuffel ging de deur open. Hey! een mensenpuppy! Leuk! Spelen! Ik zei vriendelijk “hallo” en ik vroeg waar hij vandaag kwam. Ik vond hem wel aardig. Mijn vrouwtje deed de kast open en ja in de kast had ik nog niet gekeken.

Daar lagen allemaal nepspinnen en slangen. Ik speelde kort met deze speeltjes. De spin vond ik een beetje gek, maar de slang die vond ik echt leuk! Trots liep ik er mee rond in mijn bek en showde het aan de mensenpuppy en mijn vrouwtje.

Ik kreeg wat lekkers op het kleedje en mijn vrouwtje richte een groot raar oog op mij. Ja en toen moest het allemaal goed hè? Ik moest braaf liggen. Eerst kon ik mijn rust niet vinden. Een rare ruimte en dan ook nog stil liggen terwijl ik normaal altijd speel met de mensenpuppy’s!

De mensenpuppy pakte een boek en liet het aan mij zien. Kort snuffel ik er aan. Wat is dat nou weer! Oh het gaat open en dan begint de mensenpuppy te blaffen. Eerst wend ik mijn blik af. Ik weet niet zo goed wat de bedoeling is. Na wat vriendelijke woorden van mijn vrouwtje begin ik te kwispelen en het te snappen.

Er wordt gevraagd wat ik vind van het geblaf en of ik de plaatjes ken. Of ik een pen heb of een boef ben. Ik probeer af en toe voorzichtig een blik te werpen in het boek. Na wat gekriebel en gelag later, werd ik wat slaperig van het gesmoezel. Ik besloot lekker weg te dommelen, maar ik probeerde wel met één oog en oor wakker te blijven, voor als we toch nog een leuk spelletje gingen doen. Na afloop mocht ik lekkere koekjes zoeken in mijn snuffelmat.

Eenmaal klaar met deze twee blafsessies liep ik nog even door de school en begroette ik een paar andere mensenpuppy’s. Ik vond dat tot verbazing van mijn vrouwtje interessant en leuk! Volgens mij heb ik een goede indruk achtergelaten op de school, want de mensenpuppy’s vroegen vandaag waar ik was gebleven? Ik heb voorzichtig gesolliciteerd naar een baan voor een uurtje per week. Met dit zakgeld kan ik natuurlijk wat extra koekjes kopen :).

Verder heeft mijn vrouwtje via dat ding met dat oog er op, mij toegestuurd naar de begeleiders van stichting AAI-maatje. We wachten op feedback, maar ik denk dat oefening baart kunst, vertrouwd raken in de ruimte en vertrouwd raken met de materie voor ons het belangrijkst is om een voorleesteam te kunnen zijn. Dus ook wij willen graag leeskilometers maken!

Wordt vervolgd!

Categorieën
Oban

I’ve got to fight for my right to partyyyyyyyyyyyyy

Als je een beetje een leuk weekend wil beleven, moet je er zelf iets leuks van maken. Vrijdagavond hadden we dan ook onderling beraad, mijn baas en ik. Ik plantte mijn scherpe klauwnagel in zijn armen, dus won ik!

Vrijdagavond kwam meneer Erwin een sappie drinken. Toffe peer hoor, maar hij wil mij nooit knuffelen en ik mag niet tegen hem op springen. Maar ik vind hem zo leuk, want hij is zo lang, dus kan ik extra hoog springen. Voor dat springen gaat m’n baas nog maar eens overleggen met mijn dedicated professor Brigitte, als we haar weer zien. Ik heb in de afgelopen week al meerdere T-shirts van mijn baas gesloopt door het springen en blijven haken met mijn nagels. Als hij wil corrigeren, heb ik ineens last van bananen in mijn oren.

Zaterdagochtend zijn we gezellig naar mevrouw Thea geweest. Zij heeft mijn baas liggen kneden en ik mocht lekker met haar knuffelen. Ze vindt mij zo leuk. Daarna zijn we even bij Vaya langs geweest, de hond van meneer Chris en mevrouw Angelique. Ik heb haar oor helemaal ondergekwijlt zo gek ben ik op haar. Ze zat mij de hele tijd uit te dagen, wat ze niet met andere hondjes doet. Ik heb haar knuffels aangeboden om samen mee te spelen en heb onder de hangstoel gelegen. Nog even in de tuin mijn aanwezigheid gemarkeerd en toen, gingen we ineens weg. Meneer Chris moest zijn bier voorraad nog aanvullen en dat is natuurlijk heel belangrijk.

We zijn verder gelopen naar mevrouw Jolanda. Zij heeft een super gespierde tijger, ook wel labrador, Cor, ook wel Corgy genoemd. We hebben samen lekker in de tuin gespeeld terwijl mijn baas met mevrouw Jolanda zat bij te praten. Na een uurtje zijn we doorgegaan naar papa en mama. Daar nog even met Binky gespeeld en hun een dagknuffel gegeven, aangezien zij op vakantie gaan. Zij liever dan ik, met dit hondenweer van de afgelopen dagen.

Thuisgekomen waren we moe, maar voldaan en is mijn baas nog zijn waterbak in gegaan. Ik heb met een lekkere kluif op de mat liggen wachten. Zondag was het echt zo’n dag waarvan je al meteen denkt, dit gaat hem niet worden. Al vrij vroeg miezer en regen. De schoenen van mijn baas waren niet waterdicht, dus heeft hij mij op zijn badslippers uitgelaten. ’s Middags is mevrouw Christianne nog even langs geweest voor de koffie. Die had haar zwemspulletjes mee, maar dat ging hem niet worden zei ik toch al. Aan het eind van de middag ben ik nog even bij meneer Harry en mevrouw Addy een knuffel wezen halen. Ik sprintte van deur naar deur en mijn baas kwam mij achterna met de paraplu. Ik dacht nog, voor 2 deuren verderop een paraplu meenemen? Maar het was wel nodig.

Wat we maandag gedaan hebben? De hele dag op de bank verveeld tv liggen kijken en slapen. Het was zo’n slecht weer, ik had ook geen zin meer om naar buiten te gaan. Het was me het weekendje wel. En mochten jullie trouwe volgens je afvragen waarom Joya zo stil is, haar baasjes zijne hut aan het verbouwen. Zoek maar eens op “Vieze Jack – hut verbouwen” dan heb je een beetje een idee in wat voor puinzooi zij zich bevindt momenteel. We wensen haar sterkte.