Categorieën
Oban

Ik ga nog eens op Bumper lijken

Diep in de nacht gaat er een irritante piep af, een soort alarm. Ik schrik wakker en zet mijn alarm aan om de baas te alarmeren. Hij was alleen al wakker van het gepiep en riep naar beneden dat ik mijn muil moest houden. Na wat gemopper van boven, hoorde ik hem ineens uit bed komen, naar de wc gaan en zijn kleren aantrekken. Ik kreeg geen eten en moest meteen mijn jas en das aantrekken. Deur open en volle gas aan de wandel. Geen idee waarom, maar we liepen richting papa en mama.

Daar aangekomen werd ik super enthousiast, want ik dacht met Binky te kunnen gaan spelen, maar zou die nog liggen te slapen? Het was wel erg vroeg. De zon was nog niet eens wakker. Nog voor de voordeur openging mocht ik mijn jas en das al af en zodra ik naar binnen stormde, stuurde mijn baas mij ineens naar boven. Zou Binky boven slapen? Ik stormde de trap op terwijl de baas beneden prutste met het alarm. Boven zag ik niemand, dus kwam ik snel weer beneden en verkende ik de woonkamer en keuken nog even. De baas liep ondertussen naar boven om daar te controleren of alle ramen dicht waren. Het was daar zo warm binnen, ik kon hem ook wel vertellen dat alles potdicht zat.

Toen we samen weer in de gang stonden, kreeg ik een koekje, schakelde de baas het alarm weer in en liepen we ontspannen naar huis. Ik mocht nog lekker vrij rondrennen in het park, maar er was nog geen hond om mee te spelen. Ik vond het wel een beetje spannend om met gevaar voor eigen leven het huis van papa en mama te doorzoeken op inbrekers. Het alarm was ’s nachts af gegaan en wij als getrainde eenheid namen even polshoogte. Geen pols om in te bijten, dus onverrichte zaken weer naar huis. Wel lekker extra vroeg ontbijt en een borstelbeurt. De baas is daarna nog even gaan slapen, net als ik.

2 reacties op “Ik ga nog eens op Bumper lijken”

Maar Oban, bij een alarm moet je de politie bellen en niet zelf alleen naar binnen gaan. Het is gelukkig goed afgelopen.

Oh dat was weer een spannende actie voor jou en je baas hè Oban? Gelukkig geen inbrekers want dat had een ander verhaal geworden!!!

Geef een reactie