Categorieën
Joya

Yeah een beachparty samen met Oban!

Gisteren was het weer zo ver. Oban en zijn baas kwamen bij mij op bezoek. Mijn vrouwtje had de boodschappen al een dag eerder gedaan, dus de visite kon iets vroeger op de dag komen.

Door de verbouwing is het volgens mijn vrouwtje een chaos, maar voor mij is het een heel mooi speelterrein geworden. Bergen, zand en water. Het is voor mij de perfecte combinatie. Dus ik nodigde Oban uit voor een Beachparty in de bergen!

Daar ging de bel. “Yes daar zijn ze,” dacht ik. Vol enthousiasme begroette ik Oban en zijn baas. Ik liep met baas Ruud mee, want ik wist dat er wat voor mij, in de tas zat. Kwispelend bleef ik rustig wachten (ahum) tijdens het uitladen van lekkere sapjes voor de baasjes! “Hèhè eindelijk daar is ie, een bot voor mij!”

Binnen 5 minuten had ik dat hele bot op. Tijd om te spelen! Ik duwde mijn poot op Obans kop, als reactie kreeg ik een poot om mijn kop, ik deed mijn billen en staart in de lucht en racen maar! Na het spelen gingen we samen op pad, het park in. Tijdens onze wandeltocht vond Oban het nodig om al mijn plasjes weg te vegen en een drol op mijn terrein neer te leggen. “Volgens mij heeft hij nog nooit gehoord van manieren”, dacht ik. “Heeft hij dat niet geleerd van zijn baas?”:)

Na het spelen wilde ik afkoelen. Mijn vrouwtje zette het speciale hondenbadje klaar voor ons. Tijd voor een beachparty! Ik ging er al vast in liggen en trok een snuit alsof ik aan het zwemmen was. Oban lachte mij uit, want er zat nog geen water in het badje. Hij vond het zo dom dat ik deed alsof ik afkoelde en zwom.

Ik was een beetje gepikeerd en dacht: “als je me uitlacht, dan vraag ik mijn vrouwtje om de tuinslang”. Mijn vrouwje pakte de tuinslang en binnen één seconde zag ik Oban in paniek naar binnen rennen. Ik had iets ontdekt, Oban is bang voor tuinslangen!

Ondertussen lagen mijn baasjes in een grote bak met water, ik in de mijne en mijn mensenpuppy’s probeerden Oban te overtuigen om ook te gaan zwemmen. Helaas, wat ik en de mensenpuppy’s ook probeerden, Oban wilde me niet vergezellen in het zwembad. Een beach- of poolparty is niets voor hem.

Eenmaal afgekoeld stak mijn baas de BBQ aan en was mijn vrouwtje kleine voorgerechtjes aan het maken. Tijdens het afwassen pakte Oban nog stiekem de theedoek uit de keuken. “Zie je echt geen manieren.” “Dat mag ik echt niet…”

Oban met theedoek

Na het eten heeft baas Ruud nog trekker gereden. Oban vond het maar gek. Waar gaat de baas heen op dat rare ding! Ik snapte echt niet waarom Oban zo hysterisch deed. Ik merkte goed dat Oban niet van het platteland komt. Bij ons is het heel normaal om op trekkers te rijden!

Nadat de mensenpuppy’s zich hadden ontdaan van zand, modder en rook, hebben we nog een kaartje gelegd. Oban en ik waren knockout door al het gespeel en indrukken. Samen lagen we onder de tafel te pitten. Daarna kwam de taxi al en ging Oban weer naar huis. Met een teleurgestelde blik keek ik hoe Oban de taxi insprong. Dag maatje, tot de volgende keer!

Door Joya

Hi, ik ben Joya. Het meest hou ik van spelen en knuffelen met mijn familie. Ik werk daarnaast een paar uurtjes als therapiehond in een logopedie en prikkeltherapie praktijk. Ik help kinderen met durven contact maken, duidelijk praten en weerbaarheid. Ik ben een hond met een missie en vertel er graag over!

Geef een reactie