Categorieën
Oban

Slapen, slapen slapen …. en slapen

Slapen is bij ons momenteel een thema geworden lijkt het.

Albert slaapt definitief. Zijn hersenbeschadiging heeft buurman Harry vakkundig weten te fixen, maar toen ik met Albert ging spelen, hadden ze toch iets te vroeg gejuicht. Nu had hij een maagbloeding denk ik. Ineens zat er een gat in zijn buik. De buurman zei dat Albert nu overleden is en door hem begraven zal worden. Dag vriendje, het was een leuke week om met je te hebben gespeeld. Uit verveling ga ik maar slapen of zo.

Slapen is wat mijn baas momenteel ook heel veel doet. Je zou bijna denken dat wij luie monsters zijn, maar sinds hij corona gehad heeft, zit er niet zoveel fut meer in bij hem. Even een wandeling met mij is al een opgave. Hij denkt nog steeds de wedstrijd wie het hardste blaft te kunnen winnen af en toe, maar dat ben toch echt ik hoor. Gelukkig heeft hij nog meer pilletjes gekregen van de grote mensendokter en begint hij het blaffen wat onder controle te krijgen, kan ik ook weer eens rustig slapen.

We doen nu dagelijks een wedstrijdje wie het langst kan snurken. Wie er aan het winnen is, weten we eigenlijk niet. Dat komt omdat we beide gewoon veel slapen. Ik hoop wel, ook voor de baas, dat hij snel weer wat energie terug krijgt, zodat we weer langere stukken kunnen gaan wandelen, weekendjes kunnen doorzakken in de kroeg en nog meer leuke avonturen kunnen gaan beleven.

De baas heeft nu niet dagelijks de computer meer aan staan, waardoor ik wat minder vaak blog, maar dat komt echt wel weer goed hoor lieve volgers.

Categorieën
Oban

Albert heeft hoofdpijn

Vorige week heb ik van de baas een nieuw vriendje gekregen, de dierendag hamster voor honden van de Albert Hein. Ik heb hem Albert genoemd, maar hij is nu net als mijn baas afgelopen week was, ernstig ziek.

Gelukkig is mijn baas weer aan het opknappen. Hij had een paar dagen hele hoge koorts en dronk de hele dag corona of zo. Ik hoorde hem laatst nog vertellen dat hij Corona een lekker biertje vond, maar dat virus vond hij maar niets. Het was voor mij dan ook een vrij rustig weekje. Gelukkig heeft onze buurman meneer Harry mij af en toe meegenomen naar het park. Ik denk dat hij iemand mee wilde om te wandelen, maar ik heb hem nergens kunnen betrappen op het doen van een plasje of zo.

Uit verveling ben ik met Albert gaan spelen.  Ik  heb tijdens een potje prooidoden van hem gewonnen, hij beet niet terug. Ik was alleen een beetje enthousiast denk ik, want hij heeft nu een hersenbeschadiging. Dat wil zeggen, hij heeft hoofdpijn, want zijn kop ligt open. Onze lieve buurvrouw Addy gaat Albert straks verzorgen, opereren en kijken of ze hem weer kan herstellen, dan kan ik nog even lekker met hem spelen. Tot die tijd moet ik hem even met rust laten van de baas om te voorkomen dat er ong meer hersenweefsel uit zijn kop komt.

Hebben jullie ook gelezen dat mijn vriendin Joya nu ook op brokken en water zit en moet afvallen? Ze mag niet eens het voer van haar vriendinnetje Lotje opeten. Nou is dat ook een heel klein hondje hoor, dus die kan best wel wat voer missen. Ik heb contact gezocht met de labrafoon, maar die waren gesloten, dus hulp vanuit die hoek hoeven wij niet te verwachten. Ik denk dat Joya en ik binnenkort maar in protest of staking moeten gaan. Wij werkhonden moeten toch goed eten om onze missie te kunnen volbrengen. Nog even de tandjes op elkaar denk ik maar, hopelijk krijgen we dan snel weer wat lekkers van onze baasjes.

Categorieën
Joya

Oban op dieet en ik ben onder curatele gesteld

Vorige week zaterdag was mijn roedel familie samen met Ruud, Douwe en Petra uiteten geweest. En waar eten is, daar ben ik meestal ook. Ik was mega teleurgesteld, dat ik niet mee mocht naar dat heerlijke restaurant. Oban, vond jij dat ook niet oneerlijk?

Mijn baasjes zeiden dat ze heerlijk hadden gegeten, van sushi tot steak. Ze vonden het gezellig en ik begreep dat ze baas Ruud dankbaar zijn voor het organiseren er van. Maargoed ik was er dus niet bij. Voor hen lekkere hapjes en voor mij? Inderdaad niks… Oban, ik weet dat je het zwaar hebt, omdat je geen lekkere hapjes mag. Ik ben ook van jouw soort. Waar eten is, daar ben ik namelijk ook. Eten is alles voor mij!

Zoals jullie weten woon ik tijdelijk bij de opperbaasjes. Met mijn lieve snoet heb ik mijn oppervrouwtje om mijn poot gewonden. Ik word elke dag gekriebeld en er wordt de hele dag met mij gespeeld. En ik krijg veel lekkers.

Uiteraard heb ik mijn opperbaas en vrouwtje beloofd dat ik me goed zal gedragen. Ik ben ook heel erg lief, maar zij snappen niet dat als er ergens eten is, ik er heen MOET. En als ik niet aan mag komen, ik een manier zoek om het eten toch te krijgen.

Mijn opperbaasjes hebben hierdoor inmiddels geleerd dat ze eten niet achter een deur moeten zetten. Immers ik kan deuren openmaken. Toen iedereen van huis was, ging ik op onderzoek uit. Onder de deur rook ik een bekende brokkengeur van mijn vriendinnetje Lotje. Ik besloot om mijn poot op de klink te leggen en de deur open te maken. Stiekem at ik het op. Ook de voorraadzak van haar brokken heb ik gevonden en vakkundig heb ik de zak opengemaakt en het opgegeten. Mijn vrouwtje was blij dat er niet veel meer in zat. Anders had ik nog meer gegeten. Ik kon er echt niets aan doen. Het ging vanzelf…

Mijn oppervrouwtje vond dat mijn vriendinnetje wat minder zwaar leek. Maar ik deed alsof mijn neus niets rook. Eerst dachten ze nog dat ze zelf de deuren vergeten waren dicht te doen. Ik kan deuren openen, maar helaas niet sluiten, uiteindelijk viel ik dan toch door de mand.

Vrijdag werd mijn vrouwtje gebeld. Of ze toch nog eventjes naar de lekkere winkel met vleesjes wilde gaan. Er was namelijk iets gebeurd met het vlees. Oppervrouwtje had kipfilet op het aanrecht gelegd. Toen ze het hoekje om ging, besloot ik om tegen het aanrecht op te springen en vakkundig met mijn poot het kipfiletje tot mij te nemen. Tja…wat zou jij doen Oban? Eten dat onbemand is, is van ons. Toch?

Oké oppervrouwtje was een beetje boos. Ik mocht niet meer in de keuken komen als er eten werd bereid. Ik mocht niet meer in de buurt komen van de brokjes van mijn vriendinnetje. Braaf bleef ik netjes op afstand. Maar, als de kat van huis is…

In de gootsteen rook ik vandaag iets, een vaatdoekje met lekkers er aan. Hup, poten op het aanrecht en trots liet ik mijn oppervrouwtje het doekje zien dat ik gevonden had. Toen ik dezelfde dag even alleen was, heb ik de voorraadkast geïnspecteerd en vond ik een kuipje appelmoes. Ik probeerde het nog te verbloemen. Maar mijn tandafdruk in het appelmoeskuipje verraadde mijn betrokkenheid.

Mijn eigen baasjes, hebben mij onder curatele gesteld. Voor mijn eigen bestwil. Volgens hen, kan ik niet zelf beslissen welk eten goed voor mij is. Ze hebben dit ook uitgelegd aan mijn opperbaasjes. Sindsdien staat nergens meer lekkers en word ik begeleid in het maken van goede keuzes t.a.v. mijn eetgewoontes. Voorlopig alleen maar brokken en water voor mij…

Categorieën
Oban

Opgehokt met Albert

Mijn nieuwe vriendje Albert heeft nu al een gat in zijn kop.

Donderdagochtend lag ik in spanning af te wachten tot papa en mama kwamen met de boodschappen. Het ging anders dan normaal. De baas ging niet werken, maar hij ging op de bank liggen na de uitlaatronde. Hij was aan het hoesten en proesten. Na het bekende telefoontje van mama, wat ze altijd even doet om aan te kondigen dat ik als feestcommissie vast klaar kan gaan staan, stond ik al bij de voordeur op hun te wachten. Ik trok een sprintje naar buiten en zag meteen dat papa iets voor mij in zijn handen vast had, wat ik meteen aanpakte natuurlijk.

Het was een pluche hamster met armen en beentjes van flostouw. Ik rende meteen trots door het huis en liet hem aan de baas zien. Die trok nog even het kaartje er af en daarna mocht ik er mee spelen. Wederom ging het anders dan normaal, want normaal gaan papa en mama aan de tafel zitten en drinken ze koffie met wat lekkers. Papa ging zitten en mama liet de baas met een stokje spelen. Ik was wel een beetje jaloers op hem. De keren dat ik hem dat tot nu toe heb zien doen, was het allemaal dikke pret en prima, maar nu was het wederom anders.

Mama zei dat het feest was, liet de boodschappen voor wat het was en papa dronk net als jenever, in één keer zijn koffie op. Ze hadden al hun muilkorf op hun snuit gezet en weg waren ze. Ik snapte er niets van. Ik had niet eens wat lekkers van ze gehad. Mama had nog wel wat lekkers voor de baas op tafel laten staan, dus ik had nog de hoop dat ik daar iets van kreeg. Maar zoals mijn eetvoorschriften zeggen, mag ik alleen nog maar brokjes en boontjes. Volgens mama heeft mijn baas corona en hebben wij nu ophok plicht. Gelukkig hebben we een groot hok.

De baas heeft uren liggen slapen, niezen en hoesten, om gek van te worden. Hij heeft net energie om te poepen volgens mij, maar daar werkt ook de zwaartekracht wel een handje denk ik. Hij heeft mijn lieve buurman meneer Harry gevraagd of hij de komende dagen even minimaal één keer een lang stuk met mij wil gaan lopen en dat hebben we vandaag, vrijdag, gedaan. Ik heb nu ook geen energie meer, dus ga ik samen met de baas op de bank verder snurken. Samen met Albert, zo hebben we mijn nieuwe speeltje genoemd. Ik heb hem al een paar keer flink in zijn kop gebeten en nu heeft hij een gat in zijn kop.

Categorieën
Oban

Brief aan de universiteit

Aan de blindengeleidehonden universiteit in Amstelveen

T.a.v. mevrouw Eva

Onderwerp: stront als een knikker

Beste mevrouw Eva,

Ik schrijf u deze brief, omdat u graag op de hoogte gehouden wenst te worden van de voortgang betreffende mijn nieuwe brokken en de allergieën waar ik last van heb.

Ik ben u zeer dankbaar dat u deze brokken heeft voorgeschreven. Ik zie het als het speciaal bier wat mijn baas drinkt, ik krijg nu speciaal voer. Ook super duur, maar extra lekker. Combineer dat met verse sperzieboontjes, dan kan mijn dag niet meer stuk. Ik moet mijn baas er nog even van overtuigen dat ik wel wat meer van die nieuwe brokken mag, maar hij zegt dat hij mijn gratenkast eerst moet kunnen voelen. Ik vraag u maar niet naar uw mening, want u zult hem vermoedelijk daarin gelijk gaan geven.

De overgang van de oude naar de nieuwe brok is vlekkeloos verlopen. Ik eet zoals altijd mijn bak leeg, maar sinds de nieuwe brokjes, ga ik veel sneller in mijn mand zitten. Ik moet er wel even aan wennen dat ik nu geen lekkers meer krijg dan deze brokjes. Mijn koekje voor het slapen gaan mis ik wel een beetje. Mag ik daarvoor een stuk komkommer? Ik zoek compensatie, dat zult u vast wel begrijpen. Ik moet het hondenbier nu ook al missen.

Aangezien mijn baas het niet kan zien en u er, gek genoeg, interesse in had, heeft meneer Harry, mijn toffe buurman, mij vanavond uitgelaten. Op het moment dat ik een grote drol draaide, kreeg ik complimenten. Hij zegt dat mijn poepie er zeer stevig en keurig uit ziet. Hij rook zelfs een beetje, al zeg ik het zelf. Meneer Harry vond de poep er beter uit zien dan met mijn vorige brok. Zou mijn baas nu ook beter poepen of plassen van die speciaal biertjes die hij drinkt?

Zo bent u en mijn volgers weer even op de hoogte. Mijn baas zegt dat hij volgende week weer een momentje heeft waarop hij met u gaat bellen, dan zal er vast meer nieuws zijn. Ik hoop dan ook van de jeuk af te zijn. Mijn baas krijgt al flinke jeuk van de rekening van deze nieuwe brokken.

Met een zwaaiende staart en poot,

Oban

PS: uit privacy overwegingen zal ik uw achternaam niet noemen. Mijn baas zal de juiste Eva informeren. Er werken er ook zoveel op die universiteit. Ben blij dat ik bij prof Brigitte ging wonen, want zoveel Eva’s kon ik niet uit elkaar houden.

Categorieën
Oban

labjesmand

Ik weet niet zo goed of ik nou jaloers op mijn baas moet zijn, maar hij zit in de labjesmand begrijp ik uit zijn verhaal.

Hij doet wel stoer als Alva mannetje en wil mijn rol als waakhond in dit hok overnemen, zoveel blaft hij. Mijn neusje moet altijd vochtig zijn, maar zoveel snot er uit die gok van hem komt? Ik heb hem maar even meegesleept naar de witte jassen mevrouw voor grote mensen. Die zegt dat de baas griep heeft en het moet uitzieken. Hij kreeg niet eens een spuitje. Ik heb hem maar weer mee naar huis genomen en dacht hem in te stoppen onder de elektrische deken op de bank, want dan kan ik mooi er bovenop gaan liggen, lekker warm, maar dat ging even niet door. Hij moest en zou iets voor zijn werk gaan doen. Hij bijt net als ik zo nu en dan gewoon door.

Ergens zit ik ook in de labjesmand en ben ik super zielig. Dankzij ene mevrouw Eva van mijn universiteit, ben ik sinds maandag over op andere brokken. Ik mag er nu helemaal niets naast. Dus dat grote bot in de trapkast, dat mag ik nu niet. Dat hondenbier wat in de trapkast staat? Dat mag ik nu niet. Goed moment om van de baas ook maar eens wat af te pakken. Geen bier voor de baas denk ik. Nu denk ik dat hij dat toch even niet hoeft, dus komt mooi uit. Maar met die mevrouw Eva moet ik maar eens een goed gesprek voeren. Over voer gesproken, ik heb alweer trek.