Categorieën
Oban

Collega knuffelen

Vanuit mijn ooghoek dacht ik al iets gespot te hebben, maar ik wist het niet zeker, tot dat ……

Het is maandag, einde van de werkdag voor mijn baas. Hij pakt zijn laptop in, we trekken onze jas aan en via de wc/groen strook langs het pand lopen we naar Rotterdam CS. We gaan de poortjes door en toen dacht ik in de verte al een collega gespot te hebben, maar ik wist het niet zeker, dus deed ik normaal, zocht de lift en bovengekomen moesten we wachten op de vertraagde trein richting Utrecht. Ik ga keurig liggen en kijk een beetje in het rond en dan ineens, gaat de liftdeur open en ja hoor, daar is mijn collega! Uiteraard doe ik als blij ei mijn ding, ga staan, kwispel heel hard en probeer er op af te gaan, maar dan zegt de baas dat dit niet mag.

De trein rolt het station binnen. Ik blijf toch maar steeds even omkijken. Wat denk je? Staat die collega ineens recht achter me, aan mijn kont te snuffelen. Ik dacht, ik draai mij even om, dan kunnen we elkaars neusjes besnuffelen, maar daar was de baas het niet mee eens. Ik moest van hem opletten, want we moesten instappen. In de trein ging de hond de andere kant uit. Ik zoek een plekje en ga lekker tukken gedurende de reis naar Utrecht.

In Utrecht stappen we uit en zoek ik de lift, maar ik deed dat met een kleine omweg, want wat denk je dat ik zag? Dezelfde collega in de lift, maar nu stond ik achter hem. Nou kon ik aan zijn kont snuffelen. Bovengekomen werd het tijd om afscheid te nemen, maar wat denk je? Gaat die collega dezelfde kant op als wij gaan. Ik wandelde vrolijk achter hun aan en wat denk je? Gaat hij ook nog eens dezelfde lift als wij in naar de bussen. Daar kwam ik er achter dat het F is, de hond van Jos S uit Zeist. Nee het zijn geen criminelen, mijn baas kent die meneer wel. Uit privacy overwegingen schrijven we niet hun volledige namen uit. In de lift hebben we emotioneel afscheid genomen. Hij ging links en wij rechts. Hier scheiden onze wegen, maar wellicht tot een volgende keer.

In de bus heb ik nog maar even bijgeslapen.

Categorieën
Oban

Logeerpartijtje

Anderhalve week geleden kwamen mijn vrienden uit Rijswijk logeren. We hebben er weer een heerlijke beestenbende van gemaakt.

Vrijdagmiddag 6 januari ben ik eerst samen met deze tijgers gaan wandelen in het park om de hoek. Ik heb ze alle leuke plekjes laten zien en tsja, als er 1 hond over de dam is, dan volg ik netjes, dus ook ik heb even mijn pootjes in het water gedaan, maar dat was wel erg fris. Thuisgekomen zijn we lekker afgedroogd en heb ik mijn stoere badjas aangetrokken. Even de brokken naar binnen werken en daarna lui uitbuiken op de bank. Zij mochten ook ineens op de bank, wat ze thuis eigenlijk niet mogen. Onze baasjes gingen uiteten bij mevrouw Mirelle.

Toen zij terugkwamen waren wij alweer opgeladen, maar hun waren moe en voldaan van het lekkere eten. Een snelle avondronde en hoppa, daar lagen ze hoor, in de waterbak buiten. Ondanks hun oplading van het eten, waren ze zo moe, dat ze al op tijd hun mand in kropen. Wij hebben nog samen met mijn baas een cabaretshowtje op de bank liggen kijken. OK, deze foto is niet van dat specifieke moment, maar we hebben hun baasjes ’s ochtends even laten zien hoe we er ongeveer bijlagen met zijn allen rond mijn grote baas.

Zaterdagochtend heeft meneer Eric de tandem van de baas gemaakt. Bandjes opgepompt, dikke billen zadel er op en na een kort proefritje en een bak koffie, zijn we de Doornse bossen ingedoken voor een lange wandeling. De foto’s zeggen genoeg denk ik. Met veel andere hondjes gespeeld en verdwaald, omdat de paaltjes er ineens niet meer waren. Toch teruggekomen bij de auto weer snel naar huis gegaan. Daar hebben de baasjes nog wat gedronken en hebben wij weer even kunnen opladen. ’s Avonds moest ik nog met de baas naar een verjaardag. Dankzij mevrouw Mariska en meneer Patrick hebben wij ’s nachts niet door de regen naar huis gelopen, maar hadden we een lift. Die zondag hebben mijn baas en ik voor dood vogeltje gespeeld.

Categorieën
Joya

Weer terug in mijn oude- nieuwe hok

De afgelopen maanden was het heel druk bij mijn familie. Zoals jullie konden lezen moest ik mijn hok verlaten en lagen mijn spullen bij de opperbaas op de hoek. Hier had ik weinig tijd om te vertellen over mijn avonturen… Als jullie mij gemist hebben, hier ben ik weer!

Nieuw bed

De dag dat ik terug mocht naar mijn nieuwe hok voelde heel vreemd. Toen ik aankwam, snuffelde ik rond in mijn oude – nieuwe plek, maar ik kon niets meer vinden wat van mij was. De ingang is anders, de deuren zijn anders, de weg naar buiten is anders. Ik kon mijn draai niet vinden. Totdat ik bij de achterdeur stond en ik naar buiten keek. Hey, zo keek ik altijd naar buiten… ahhh deze deur is nog op dezelfde plek! Ik begon te kwispelen en liep blij naar mijn vrouwtje. Ik vroeg of ze de deur wilde opendoen, zodat ik in de tuin kon snuffelen.

Wat ik wel heel erg tof vond is dat ik een nieuw bed heb gekregen. Volgens mijn vrouwtje past deze helemaal bij het nieuwe interieur. Hij slaapt ook super lekker! Zeg zelf, vinden jullie mijn bed ook niet tof!

Mellow?!

Afgelopen zondag kreeg ik onverwachts bezoek van ene Mellow. Super enthousiast jong ding. Ze was een beetje “Mellow” denk ik. Tjonge ik dacht dat ik hyperactief kon zijn, maar zij wilde de hele dag met mij spelen. Ja, en ik word een dagje ouder hè? Op een gegeven moment ben ik echt wel moe. Maaruh, deze ene Mellow vertelde me dat ik dikker geworden was…

Ik ben de afgelopen maanden erg verwend. Ik kreeg meer snoep. Soms at ik zelfs voor twee. Het klopt Mellow, daarom ben iets uitgedijd. Nu moet ik van mijn vrouwtje meer rennen in het bos. Geen straf natuurlijk :).

Een dikke snuit

Dinsdag was ik bij mijn opperbaasje, omdat mijn vrouwtje en baasje moesten werken. Toen ik dinsdag thuis kwam, voelde ik mij opeens niet lekker. Mijn vrouwtje werd een beetje ongerust. Ze zag dat mijn snuit helemaal dik was.

Vermoedelijk heb ik ergens een beestje zien liggen en deze opgegeten. Ik ben gestoken door een bij, wesp of ander stekend insect en daardoor is mijn snuit gaan opzetten. Ik voelde mij niet lekker. Ik liet zelfs mijn brokken staan. Gelukkig ben ik nu weer de oude. Mijn snuit is weer normaal en mijn eetlust en enthousiasme heb ik weer terug.

Weer aan het werk op school

Nu ik weer thuis woon, kreeg ik de vraag of ik mijn leesbaantje op school en mijn speel- en knuffelbaantje in de praktijk weer wil oppakken. De afgelopen periode was een beetje hectisch. Daarom ben ik tijdelijk gestopt met werken. Momenteel zijn mijn vrouwtje en ik aan het bedenken hoe ik mijn baantje weer kan oppakken. Er zijn namelijk een paar kindjes die op mijn lieve snuit wachten.

Binnenkort gaan we ook weer bij Oban op bezoek. Ik kijk er echt naar uit om hem weer “hallo” te zeggen! Doei voor nu!