Categorieën
Oban

Hondenbelangen

2 uur buiten in dit winterse weer. Kreeg niet eens chocomel, koekjes of een aai. Mocht niet eens blaffen en grommen naar honden die langs liepen. Waar zijn onze honden belangen?

Mijn baas moet zo nodig politiek bezig zijn. Vandaag gingen we voor het eerst ergens papiertjes uitdelen aan mensen die langs kwamen lopen. Ik herkende mevrouw Jaq nog, die kwam laats even bij ons langs tijdens het wandelen. Dan weten jullie wel hoe laat het is hè. Mevrouw Nynke wilde mijn baas ook een jasje aansmeren, maar maat L, ik heb liggen grinniken, want zelfs ik weet dat die vetklep daar niet in past.

Ach, het was gezellig, wat bij geblaft met langslopende honden, maar ik vind wel dat onze honden belangen ook wat beter vertegenwoordigd moeten worden in de politiek. Zo moeten wij ook recht op vrije dagen krijgen, recht op onbeperkt eten en slobberen en ongeneerd scheiten waar het niemand in de weg ligt. Lees jij als hond dit en ben je voorstander? Ik richt wel de hondenbelangen vereniging op. Aanmelden via de labrafoon!

Thuisgekomen hebben we even een uiltje geknapt, knuffels gehaald bij de buren (ik dan, de baas moest weer bier). Een lekkere maaltijd brokken naar binnen gewerkt, een dikke vette kluif weg gehakt en nu moe, maar voldaan op de bank, wachten tot de baas klaar is met werken, zodat we nog even Wie is de mol kunnen terug kijken. Daarna de laatste ronde en lekker slapen denk ik. Morgen een dagje rust en slapen!

Geef een reactie