Categorieën
Oban

Stemrecht

Volgens mijn baas moet iedereen gebruik maken van zijn of haar stemrecht en moet iedereen gaan stemmen. Hebben wij honden ook stemrecht?

Als voorzitter van de vereniging voor hondenbelangen ben ik van mening dat wij ook stemrecht hebben. Wij noemen dit alleen blafrecht. Als wij blaffen, hebben jullie mensen naar ons te luisteren want wij willen wat zeggen. Ons blaffen moet jullie iets duidelijk maken. Zo komen wij op voor onze rechten!

Als wij ons pootje ergens op moeten drukken om ons blafrecht vast te leggen, dan zou ik het wel weten. Dan kies ik voor BBB, de Boer Burger Beweging. Ik vind Burgers gewoon lekker om te eten en help daarom wel met het halveren van die veestapel. Ben gek op beweging in de vorm van rennen, springen, zwemmen enz. en boeren, dat zijn toch de beste mensen om bij te wonen, mits hun grond niet afgepikt gaat worden door de huidige overheid. Welke boer heeft nou geen hond die het terrein bewaakt of soms even de kippen op stok jaagt in het kippenhok? Lekker samen huppelen met de koetjes, geitjes en andere beestjes in het weiland.

Wij proberen soms ook een handje te helpen met het oplossen van het stikstofprobleem door middel van het opeten van anderhonds stront. Een lekkere koeienvlaai of paardenvijg draaien wij ons neus ook niet voor om. Zie het als een voorbeeldfunctie, zo kan het dus ook.

Het recht op blaffen hebben wij sowieso. Vanmorgen heb ik dat flink gebruikt toen de post meneer mijn nieuwe beugel kwam bezorgen. Wij scheiden hier netjes het afval, dus heb ik de baas alvast geholpen met het kleiner maken van de verpakking. Ik ben ook voor het afschaffen van diftar en nascheiding. Ik hoor er steeds meer over op de reclame en als het er voor zorgt dat de baas meer geld over kan houden, dan kan hij dat mooi in mijn bottencollectie investeren.

Vanavond ga ik maar even met hem mee om te stemmen. Helaas mag ik op zijn papiertje geen kruisje zetten, anders had ik het wel geweten. Maar aan iedereen de oproep, ga stemmen, gebruik je stemrecht!

Één reactie op “Stemrecht”

Geef een reactie