Categorieën
Oban

Chillen in de mat

Waar ik uithang? Nou in mijn mat denk ik zo.

Zondag was het zo warm, de mussen vielen van het dak, maar ik heb ze denk ik steeds net gemist. De baas vond het nodig om de hele dag in zijn waterbak te liggen. Hij had er kouder water in zitten dan normaal, dus werkte dat verkoelend. Toen hij op mij af kwam met de tuinslang, ben ik snel naar binnen gevlucht.

Ik lag lekker op de bank in de schaduw te snurken toen ik merkte dat de baas zijn waterbak was uitgekomen, een mat opzocht en die aan het frame hing wat al sinds ik hier woon in de tuin staat. Hij plofte er met zijn dikke kont in, pakte zijn grote glas met water en ging lekker liggen. Ik stond er bij en keek er naar, maar wist niet zo goed wat te doen. Ik wilde daar ook wel in kruipen.

Voorzichtig legde ik mijn voorpoten op de baas zijn borst. Ik keek een beetje in het rond of niemand mij zag en waagde de sprong. Ineens lag ik lekker boven op de baas in de hangmat. Dus waar ik uit hang? Ik hing lekker in de hangmat te chillen. De baas vond het nodig om te videobellen met mijn vriendin Joya. Die moest er hard om lachen. Zij schijnen ook zo’n hangmat te hebben, dus misschien mag ik daar wel in komende zaterdag als we daar gaan spelen.

Ik zou misschien even bij mijn zusje Ona gaan kijken zaterdag, die woont er niet zo ver vandaan, maar zij is dan een weekendje weg. Haar baas vroeg of wij wel eens bij de zandverstuiving gaan spelen. Ik heb haar de toen gemaakte video doorgestuurd. Zij denkt dat we daar de volgende keer prima samen kunnen spelen, dus dat heb ik nog tegoed.

Één reactie op “Chillen in de mat”

Geef een reactie