Categorieën
Joya

Samen puzzelen en spelen in de modder

Zo te lezen moet Oban op dieet. Schijnbaar is hij volgens de universiteit te dik, maar de dierendokter zegt dat het wel mee valt. Oké, ik heb hem natuurlijk onlangs nog gezien, maar misschien hij is gewoon volslank :).

De afgelopen weken heb ik meerdere dingen gedaan. Zo heb ik nog een mensenpuppy geleerd hoe je de leiding moet nemen en hoe je lichamelijke kracht en weerbaarheid kunt uitstralen. Om dit te oefenen hebben we buiten samen een parcours gelopen.

Spelen en puzzelen

Daarnaast besloot ik om mijn eigen mensen puppy’s te helpen met hun 1000 stukjes puzzel. Toen zij weg waren en ik even alleen was, besloot ik de gesorteerde randjes op te eten om ze de volgende dat in de juiste volgorde neer te leggen. Mijn baasjes vonden dit niet zo leuk! Mijn drol zat overigens wel stevig in elkaar gepuzzeld.

Inmiddels is de woestijn om ons huis veranderd in een mooi groen grasveld en kunnen we weer lekker spelen in het gras. Elke dag komt mijn vriendin Lotje wel even langs om samen te racen. Nu er geen hek meer voor mijn park langs loopt, ga ik af en toe even buurten bij andere soortgenoten.

Zo heb ik bij de buurmanfamilie nog even een hap uit hun konijnenvoer bak genomen, zonder dat iemand het zag. Mijn vrouwtje kwam daar pas de volgende dag achter, omdat mijn drol met pitjes aan elkaar zat. Tja ik weet ook niet wat er met mijn eetgewoonte aan de hand is. Oban krijgt misschien te veel, maar volgens mij krijg ik gewoon te weinig… Maargoed meestal ben ik gehoorzaam en blijf ik netjes op het erf. Goed van mij hè?

De laatste tijd heb ik meer geluk. Met het mooie weer mag ik vaker samen met mijn baas lekker los door het bos heen wandelen. Mijn vrouwtje had aangeven uit te kijken voor modderplassen, omdat het af en toe iets heeft geregend.

Toen mijn baas en ik thuiskwamen, keek mijn baas niet zo blij. Ook in de meest ondiepe modderplas, moet ik gewoon in. Dus moest ik buiten opdrogen en kamde mijn vrouwtje mijn vacht weer helemaal schoon, voordat ik naar binnen mocht. Herkennen jullie dat ook lieve Snuitboek vrienden? Een lekker modderbad is goed voor onze vacht, vinden jullie niet?

Categorieën
Oban

Gaan we al eten baas

Mama is mijn heldin van de week! Dankzij haar ga ik genieten van een extra gevulde maaltijd.

Ik krijg dagelijks al twee keer een bak met droge brokken. Deze hebben een zalm smaak volgens de verpakking. Ze smaken me prima en doen het ook goed als beloningsbrokjes. Nu mag ik van de universiteit alleen even wat minder eten, want ik ben schijnbaar aan de modder vette kant of zo. Valt reuze mee zegt de dierendokter. Ik zou verwachten dat met al dat omega in die brokken ik prima in balans zou moeten zijn.

Nu heeft de baas gisteren zijn boodschappenbriefje naar papa en mama gestuurd. Die doen op donderdag altijd de boodschappen en nemen onze boodschappen dan ook mee. Ze komen dan altijd ’s ochtends de boodschappen brengen en een bak koffie drinken. Super gezellig, want ik krijg altijd wel even een brokje of staafje van hun. Maar vandaag had mama ook iets voor mij meegenomen! Ik heb vannacht de baas zijn telefoon gestolen en mama een appje gestuurd om haar te laten weten, dat ze ook wel een onsje meer mee mag nemen voor mij. En dat heeft ze gedaan!

Waar ik gokt op 200 gram zalm filet, kwam ze aan met een doos van 600 gram. Super veel natuurlijk. De baas had dan ook maar een gewicht op het lijstje moeten zetten zei ze, dus hij kon er weinig van zeggen. Hij had het appje denk ik nog niet gelezen, maar mama gelukkig wel. De baas liet mij even de bak zien en wat denk je? Ik had meteen mijn tanden er in gezet. Ik wilde die bak met zalm filet wel hebben hoor! Ik moet alleen even wachten. Morgenavond gaan we de salade met zalm eten en dan krijg ik een stukje zalm bij de brokken. Ik kijk er nu al naar uit!

Categorieën
Oban

Zwart of blond reizen

Vandaag kreeg ik de Oban fanclub op visite en heb ik een poging ondernomen om zwart te reizen, maar daar werd ik me toch snel even gepakt zeg.

De baas is lekker aan het werken terwijl ik onder zijn bureau een beetje met mijn bot speel en wat lig te maffen. Dan gaat plots de deur openen en komt meneer Larry met twee van zijn mensenpuppies binnen. Die vond ik natuurlijk super interessant, helemaal omdat ik knuffels kreeg. Nog leuker werd het toen ze een tosti gingen eten, maar helaas had de baas mij al snel door en werd ik aan de ketting gelegd. Ik ben gewoon gek op kinderen en tosti’s. Anne en Jasper wilde mij wel meenemen op vakantie. Wie mij dan kon uitlaten? Hun moeder kon dat wel doen.

Aan het eind van de dag liepen we richting het Rotterdam centraal station. Ik merkte dat er een paar poortjes open stonden. Dat was verrekte handig, dan hoefde ik niet te stoppen. Ik loodste mijn baas dan er ook keurig er doorheen en aangezien het het brede poortje betrof, had hij het nog niet eens door, maar die meneer aan de andere kant van het poortje wel. “Mag ik uw vervoersbewijs even zien meneer de blindengeleidehond?” vroeg hij. Ik keek hem wat onnozel aan, keek naar de baas en die zei: “Daar gaat je zakgeld vriend”. Dat klonk niet best, dus draaide ik snel om, gingen we terug door het open poortje, maakte we een u-bocht en via een dicht poortje gingen we het station weer in. De meneer aan de andere kant van het poortje moest heel hard lachen. Gelukkig hadden we nog wel de trein gehaald zonder zwart te reizen, want natuurlijk kregen we controle in de trein.

Categorieën
Oban

Boze mensen

Het klonk een beetje eng wat we gingen doen, maar achteraf viel het best wel mee en was het heel gezellig.

Afgelopen donderdag vertelde de baas dat we naar hele boze mensen gingen. Nu doen we dat wel vaker, als er mensen het niet zo eens zijn met de politieke keuzes van mijn baas. Hij gaat graag met mensen het gesprek aan en vaak zijn de mensen dan achteraf heel blij dat de lucht geklaard is. Maar nu zouden we echt naar hele boze mensen gaan. Deze mensen komen elke donderdagavond om 20.00 uur fysiek en virtueel bij elkaar om samen boos te doen.

Meneer AnneJan zouden we ontmoeten op het busstation. We mogen niet verklappen dat we dankzij hem te laat waren. We moesten ons in een mini busje proppen wat voor blindengeleidehonden echt niet leuk is. Iemand met een rolstoel, die zou pech hebben, want dat past niet. Bij de halte aangekomen dacht mijn baas de weg wel te kennen, maar de uitleg die hij van het baasje van mijn vriendje Vester gekregen had, bleek niet correct. Ze had de in- en uitstap halte door elkaar gehaald, dus we zouden precies in de tegenovergestelde richting gelopen zijn. Meneer AnneJan pakte toch naar even de navigatie er bij en dankzij hem hebben we het gevonden. Daar hebben we kennis gemaakt met meneer Marcel en heel eerlijk, ze zijn echt niet zo boos als dat de baas het deed overkomen. Nog iets later kwam meneer Bug. Lijkt op bug, maar deze is een stuk lastiger de deur uit te jagen denk ik, want deze meneer heeft echt wel een mening, die mijn baas wel kan waarderen. Ik vond deze man ook wel fijn, want hij ging boven mijn neus gewoon een dikke vette pizza zitten eten.

Meneer Jos en mevrouw Chantal waren net te laat zoals ik het begreep, maar blijkbaar gaat er wel eens vaker iets niet goed, dus was het geen probleem. Die lui hebben vervolgens 2 uur en 15 minuten aan tafel gezeten, gedronken en zitten praten, maar boos? Het viel echt wel mee. Na een uur en 20 minuten gingen de meeste even naar het rookhok en ik mocht van de baas mee. Van trouwe fans heb ik begrepen dat ik daarna een paar keer in beeld verschijn, terwijl ik op jacht was om ergens mijn tanden in te zetten. Hun boos, dan zal ik ook boos doen, maar ook dat viel wel mee. Het hartje van mevrouw Chantal heb ik weten te veroveren. Ik heb niets gesloopt, daar is meneer Marcel beter in begrijp ik.

Die boze mensen heten eigenlijk de Angry nerds. Gewoon een stel goede vrienden die graag praten over privacy en security in een wekelijkse podcast. Wil je mij en mijn baas terugzien? Kijk dan de hele show op YouTube. Zie je ons liever niet, dan luister je de audio only variant op Spotify of elk ander podcast platform.

YouTube: https://www.youtube.com/live/M4Ewczipw7k?feature=share

Spotify: https://open.spotify.com/episode/3fUc0o2UP7hS3XAkZ6zq1O?si=tJdYTkGyQHi45A6-ENpApg

Categorieën
Joya

Feestje op ’t Harde maskeren!

Afgelopen zaterdag was het weer zo ver. Een feestje met mijn vriend stond gepland. Eerder op de dag had ik app-contact met Oban om te overleggen hoe we omgingen met het miezerige weer. Mijn vrouwtje is namelijk erg gesteld op een schone omgeving. Gelukkig keek mijn vrouwtje blij toen ik vroeg of we in ons park konden spelen. Ik gaf Oban de tip om gewoon een korte broek aan te trekken, omdat het warm genoeg was en de deuren naar het park open konden blijven staan…

Mijn familie was nog druk aan het opruimen en stofzuigen, toen de bel veel eerder dan gedacht ging…

Ik denk dat iedereen in de buurt heeft gehoord hoe blij ik was, mijn vriend weer te zien. Baas van Oban had ook zijn beroemde koffer met lekkers mee. Na een hele blije begroeting, bleef ik maar kijken naar die koffer. “Daar zit toch lekkers in?”

Toen de biertjes netjes op een rijtje werden uitgestald, kregen wij ook lekkers. Een heerlijk bot voor Oban en mij. Om onze vriendschap te vieren had baas Ruud zelfs een fles bubbels meegebracht. Mijn vrouwtje kon dan ook heel even meedoen. Altijd goed om vriendschappen te vieren, vinden jullie niet?

Na gezellig geklets, gingen Oban en ik het park in. Het regende maar het was even heerlijk om te rennen en af te koelen. We zijn niet voor niets waterhonden hė? Bij de ingang had mijn vrouwtje een poetsdoek klaargelegd en bij elke binnenkomst kregen we schone poten en een schone buik.

Aan het einde van de middag zette mijn baasje de BBQ aan. Hij had deze keer een heerlijke bavette gemaakt. Oh en wat rook het lekker rond ons huis. Maar ik heb me weten te beheersen en deze keer geen poging gedaan om het vlees van het aanrecht te pakken. Ook ik maak progressie :).

Toen de mensenpuppy’s naar bed gingen, doken mijn baasjes samen met Ruud in een bak met water. Oban besloot onverwachts om de buurt te verkennen en mijn vrouwtje moest achter hem aan. Ik snap hem wel, we hebben ook een hele gezellige buurt! Ik buurt ook regelmatig. Maar niemand kent hem hier, dus moet hij wel een beetje voorzichtig zijn.

Vrouwtje vond het een goed idee om meezingers aan te zetten. Dit kon goed, want er was feest op het dorp. Dat feest maskeerde mooi onze meezinglol. Een week eerdere probeerde men ook een rave te houden door het lawaai van Defqon te gebruiken als maskering. Echter hadden wij meer succes!

Na een paar feestelijke / vrolijke nummers, was het weer tijd om te gaan. Ik heb nog geprobeerd om naast mijn vriend in de taxi te springen, maar helaas, hij moest toch echt alleen naar huis! Tot een volgende keer Oban!