Categorieën
Oban

Labjesmand

Donderdag heel vroeg in de ochtend kwam er ineens een vertraagde Piet door de voordeur. Hij dumpte een tasje, wat ik natuurlijk even heb geïnspecteerd, maar heb het met rust gelaten. Ik rook al dat het van meneer Martien was. Die was de avond er voor even langs geweest en had zichzelf al verraden. Dan denk je toch niet dat mijn alarmsysteem aanslaat als ik het al weet? Normaal blaf ik om alles, maar als ik het weet, dan niet hoor, zo vroeg in de ochtend.

Elke donderdagochtend komen papa en mama onze boodschappen brengen. Laatst kreeg ik mijn koekje van de AH meneer, die er maar niets van snapte. Ik was een beetje verbaasd toen zowel mama als mijn baas de appeltaart oversloegen. Ik rook mijn kans, maar die was behoorlijk klein. Altijd als papa en mama weg gaan, ga ik ze heel lief gedag zeggen. Nu zei mama dat ik de baas gedag moest gaan zeggen. Ik had al gezien dat de baas zakjes met mijn voer op tafel gelegd had. Afscheid nemen van mijn baas, daar moest ik even over nadenken, maar toen ik bij mama achter in de auto mocht, was ik ook zo weg. Ik ging bij mijn vriendje Binky logeren, want mijn baas had een bedrijfsuitje.

Vrijdagochtend stuurde ik vanaf mama haar telefoon nog een lief berichtje en wenste mijn baas veel plezier. Maar de baas was niet zo vrolijk, hij was heel ziek. Hij lag in mijn labjesmand. Dat vond ik voor mijn baas wel sneu, maar ik had het gezellig bij mijn vriendje en papa en mama. Ik ben door mama geborsteld en ik heb mijn eigen veilige zone plekje gekregen. Als ik mijn vriend even zat was, kon ik daar even lekker gaan slapen.

Zaterdagavond heeft mama mij weer naar huis en mijn baas gebracht. Ik heb hem als eerste een dikke knuffel gegeven. Normaal wil ik wel een vaatdoekje pakken, maar deze dikke vaatdoek laat ik aan mij voorbij gaan. Ik heb hem wat knuffels en lebbers gegeven en ben lekker tegen hem aan gaan liggen in de labjesmand, waarmee hij de bank en het elektrische dekentje bedoelde. Hij had het nogal koud.

’s Avonds kwam mama nog even langs om eieren te brengen, die was ze vergeten. Volgens haar was het bloedheet in huis en dat vond ik ook, maar de baas vond het koud. Ik heb hem maar even meegenomen een rondje wandelen, frisse lucht zal hem goed doen. Daarna heb ik hem naar zijn eigen mand gestuurd, de bank is ’s nachts van mij! Hopelijk is hij morgen weer wat opgelabt.

Één reactie op “Labjesmand”

Geef een reactie