Categorieën
Oban

Lopen als een bejaarde

Mijn baas is stuk en moet rusten. Mag ik even lekker op vakantie.

De baas is kreupel, loopt als een bejaarde en piept alleen maar. Niet om mee te werken die vent. Net 42 en dan al zo? Die ouwe heeft te lang doorgelopen met een kwetsuur en nou is hij de spreekwoordelijke bok, maar in het echt is hij feitelijk een steenbok. Typisch eigenwijs gedrag, waardoor hij nu verplicht een stapje terug moet doen of toch niet? Oh nee, hij mag niet meer stappen, dus ook niet stappen in Waik (inside grapje voor de kenners)

De baas moet verplicht pootrust houden. Geen belasting op zijn voet. Fietsen mag hij dan weer wel, want dat doe je blijkbaar vanuit je tenen, dus heeft hij een fiets gekocht, waar je geen meter mee vooruit komt. Ik snap er echt niets van, maar hij heeft er wat aan zegt hij. Mij niet gezien. Ik kan met mijn poten niet bij de trappers. Aangezien die fiets ook niet verplaatst, hoef ik er ook niet naast of voor te gaan rennen gelukkig, mij niet gezien.

Doordat hij zoveel pijn heeft met lopen, zijn we ook wat minder ver wezen wandelen. Gevolg is dat die Kees Jan, die vent met die witte jas, ook wel de dierendokter, nu ineens zegt dat ik 2 kilo te dik ben. Hij heeft nog niet eens naar zichzelf gekeken. Wel geinig is dat de Zandweg, de weg waar de dierendokter zit nu echt grotendeels een zandweg is. Ik moest de baas letterlijk door het zand slepen om bij de dierendokter te kunnen komen. Ik denk dat er ook nog wel wat vanaf gaat, want pas na het wegen heeft hij mijn poepertje onder handen gehad. Ik had weer zo’n vol zakje in de kont.

Nou mag ik op vakantie en weet je waar ik heen ga? Naar mijn vriendje Vester. Hij heeft ook een studie gedaan bij het KNGF. Ik heb vernomen dat we dagelijks naar het bos gaan of een uur gaan wandelen of zo. Volgens mijn baas is dat goed voor me, dan val ik ook weer wat af, wat die baas van me ook moet hoor. Ben benieuwd wat een robotstofzuiger is, die schijnt daar ’s nachts door het hok te gaan. Vester maakt er zeker dagelijks een bende van, dat doe ik echt nooit hoor. Donderdag gaat de baas mijn tas inpakken. Ik krijg gewoon een volle zak brokken mee, want Vester eet geen brokken met zalm. Ik ben wat decadent denk ik. Ik neem wel wat lekkere botten en een hondenbiertje mee om samen te delen, want het is toch wel super tof van hem en zijn baasjes, dat ik even een maandje bij hun kan hokken.

Geef een reactie