Categorieën
Joya

Het regent blaadjes en dan ben ik druk!

Mijn vrouwtje liet mij vanmorgen uit langs onze vaste route, maar ik wist al dat er iets gaande was. Ik wilde mijn ronde niet afmaken, want ergens in de verte hoorde ik geluiden van het ding dat blaadjes in de lucht blaast.

Als ik heel veel blaadjes op de grond zie, dan worden mijn baasjes druk, druk, druk… Ja en ik, een echte enthousiasteling, word dan ongeduldig (zoals je kunt lezen onder, over mij, is dit een typisch karaktertrekje van mij). Nou daar ging ik, vier poten stijf en met al mijn gewicht in de lijn, de andere kant op. Ik wil gewoon terug naar huis, want mijn familie gaat iets leuks doen! Mijn vrouwtje vond toch echt dat ik mijn ronde moest afmaken. Na wat sjorren, besloot ik om mijn ronde netjes te lopen, maar dan wel met een gehaaste pas!

Jaaa, zie je wel ik heb gelijk! Met een sprint sta ik bij de voordeur en eenmaal binnen, race ik door naar de achterdeur. Ik kijk omhoog en… yes de clip staat de andere kant op! Hah! Ik kan de deur dus zelf openmaken! Met een paar rammen op de deurklink, maak ik de deur open om vervolgens mijn race voort te zetten in de achtertuin.

Overal dwarrelen blaadjes. En dat ding dat lawaai maakt, doet mij helemaal niks…Samen met mijn mensenpuppy’s leg ik de baadjes overal neer. Of uh zoals mijn baasjes zeggen: “verspreiden op de verkeerde plekken”. De mensenpuppy’s vonden mijn Kongbal en touw terug die ik in de zomer ergens had verstopt. (Ik dacht eigenlijk dat ze deze weg hadden gegooid, want soms verdwijnt er wel vaker wat in een grijze bak).

Als alle blaadjes op grote bergen liggen, worden ze in een heel groot ding met wielen geschept en dan mag ik meehelpen met de blaadjes wegbrengen. We gaan dan naar een nog grotere berg! In deze berg mocht ik heerlijk snuffelen en vond ik nog een paar snoepjes die mijn vrouwtje verstopt had . Alhoewel, de tamme kastanjes uit de tuin, smaakten mij ook prima. Net zoals de frambozen en appels! Ssssttt niet verder vertellen hoor, dat ik het was…

Na een dag rennen, sjorren, trekken, spelen en mijn buikje vol, ben ik toch echt moe geworden. De rest van de dag heb ik heerlijk op de bank liggen snurken.

Door Joya

Hi, ik ben Joya. Het meest hou ik van spelen en knuffelen met mijn familie. Ik werk daarnaast een paar uurtjes als therapiehond in een logopedie en prikkeltherapie praktijk. Ik help kinderen met durven contact maken, duidelijk praten en weerbaarheid. Ik ben een hond met een missie en vertel er graag over!

Geef een reactie