Categorieën
Joya

Pas op, hoogstaand bezoek!

’s ochtends toen ik wakker werd, waren mijn baasjes al druk in de weer. Hierdoor dacht ik, dat we ergens naar toe zouden gaan. Dus stond ik al klaar bij de auto om vervolgens een sprong te wagen in de achterbak.

Helaas… ik werd weggestuurd, ik moest alleen thuisblijven.Wat een teleurstelling! Mijn baasjes gingen ergens heen en kwamen met tassen lekkere dingen terug! Verder was m’n vrouwtje druk met een emmer met stinkwater. Het gaat ook over de vloer. Ja, ik weet het zeker er komt vast hoogstaand bezoek!

Daar gaat de deurbel. Het is… Oban, de stoere bankrover! Met een storm kwam hij op mij af rennen. “Kom, Oban rennen!!!!” De race buiten, werd binnen voortgezet. Waarna mijn vrouwtje een beetje moeilijk keek. (Tja ik snap ook niet waarom ze voordat er bezoek komt, wil dat de vloer stinkt). Ik heb Oban en zijn baas zo gemist! Dus spong ik ook nog even keihard op zijn baas.

De gevulde tas

Hij had een grote tas mee en ik weet dat er vaak lekkers in deze tas zit. Ik hou de tas goed in de gaten. Er kwamen allemaal sapjes uit. Ongeduldig ging ik van links naast de tas… naar rechts naast de tas… “hallo?…” “en ik dan?” Daar kwamen de mensenpuppy brokjes. “Oh en ik dan?” Helaas deze keer niet, maar mijn vrouwtje maakte het goed met Oban en mij, en gaf ons ook een lekker hapje.

Na het drinken uit de waterbar en bijgekletst te hebben, besloten mijn baasjes dat het tijd was om in een bak met water te zitten. Ondertussen mochten wij in het park spelen.

Oban bij mij in de leer voor avontuurlijke ontsnappingstechnieken

Ik wilde aan Oban laten zien dat ik ook stoer ben. Dus liet ik hem een aantal roof en ontsnappingstactieken zien. Want stel, je hebt een bank beroofd, hoe kun je dan het best ongezien hier mee wegkomen?

Ik liet Oban zien, dat als de klip van de deur is, je deuren met je poot open kan maken en van je vrijheid kunt genieten. Ik liet hem zien hoe je een tunnel kunt graven onder een omheining door, zodat je gewoon overal kunt lopen waar je wilt. Aan zijn gezicht te zien, snapte hij er niks van. Hij bleef braaf voor de deur staan en braaf binnen de omheining. En toen hij braaf naar een vogeltje keek, probeerde ik hem nog over te halen om te roven. Ik nam een aanloop en sprong hoog de bosjes in… “oh net mis, had hem bijna!” Hmmm.. Hij bleef maar braaf, hoe kan hij dan een bank beroven? Iets met een korrel en zout? Maaruh, zonder gekheid, complimenten voor zijn universiteit!

Ik besloot Oban het einde van het park te laten zien. Immers ik weet dat ik dan uit het zicht van mijn baasjes ben. Daar gaf ik Oban nog wat stoere, avontuurlijke tips… Dus baas van Oban, mocht hij toch deuren openmaken? Dan weet je hoe het komt 🙂 .

Ondertussen rook ik een heerlijke lucht. Zo’n groot ding stond weer eens te roken. Er lagen allemaal een soort van vogels op. Ik wist niet dat mijn baas ook weet ook hoe hij ze moet vangen!

Eenmaal uitgespeeld, gingen onze baasjes die dingen opeten. Uiteraard kregen wij heerlijke brokken. Toen Oban ’s avonds naar huis ging, was ik zo moe dat ik de hele avond uitgeteld op de bank heb liggen slapen. Tja, ook ik ben een echte bankrover hoor, maar dan legaal :)!

Door Joya

Hi, ik ben Joya. Het meest hou ik van spelen en knuffelen met mijn familie. Ik werk daarnaast een paar uurtjes als therapiehond in een logopedie en prikkeltherapie praktijk. Ik help kinderen met durven contact maken, duidelijk praten en weerbaarheid. Ik ben een hond met een missie en vertel er graag over!

Geef een reactie