Categorieën
Joya

Alvast feesten bij mijn vriend Oban!

Oban had mij een uitnodiging gestuurd of ik kon komen op het feestje van zijn baas die WAT?! 40 jaar wordt?! Een van onze mensenpuppy’s is ook 24 december jarig, dus we spraken een andere datum af, 19 december was het zo ver…

‘S ochtends gingen mijn baasjes, weer eens met lege tassen weg. Tja inmiddels weet ik dat ik dan thuis moet blijven. Één gelukje, ze komen altijd met volle tassen lekkers terug.

Tjeee, wat deden mijn baas en vrouwtje vervolgens druk joh!!. Heen en weer lopen, andere tassen inpakken, naar boven naar benden. Pfff ik word er zelf ook druk van, wat is er aan de hand?

Tussen het drukke gedoe door probeerde ik te achterhalen wat er was. Oké, tas voor de mensenpuppy’s, cadeautjes, tas voor de baasjes…in de auto? Ja, ik begreep de boodschap. Ik vroeg mijn vrouwtje nog snel even om een borstelbeurt, want ik wil natuurlijk wel shinen als ik naar een feestje ga. M’n baasjes draaiden zich om en ik had mezelf al geïnstalleerd, naast de tassen, in de auto!

Eenmaal te laat, (ahhh, dat was dus het gegrom in de auto tussen mijn baasjes) aangekomen werd ik hartelijk ontvangen door mijn grote vriend. Mijn vrouwtje was niet zo fit, neusverkouden (en nee geen Corona hoor). Obans baas, zo lief als hij is, had een vitaminerijk sapje gemaakt.

Na het overhandigen van de cadeaus vond ik het tijd worden om Obans huis eens te inspecteren. Hmmm geen deur waar je met je poot op kunt slaan om te ontsnappen. Jammer… hmmmm geen gaas om onder door te kruipen… jammer… dus besloot ik Oban te laten zien hoe je alle speeltjes bij elkaar kunt leggen en deze kunt bewaken. Ik heb hem geleerd dat dit een onmisbare techniek is die past bij een bankrover. De buit bewaken!

Baasjesruil

Oban was, in zijn eigen huis, wat meer in zijn sas en had een wat rebelse bui. Toen ik langs hem trippelde hadden we even een onderonsje, “hoe kunnen we onze baasjes er van overtuigen dat we heel lief zijn en wat lekkers kunnen verdienen?”. Oban stelde voor om aan baasjesruil te doen. “Ik knuffel jouw baasje en jij de mijne en dan zetten we onze liefste snuit op ok?” Toen het manipulatieproject was afgerond, kregen we ja echt, lekker eten! Het heeft gewerkt! Maar uiteraard gaat er echt niets boven onze eigen baasjes!

Na het eten hebben mijn baasjes gezellig met het cadeau, van ons, vermaakt. Uiteraard, won mijn vrouwtje meerdere malen het spel! Mijn vrouwtje en ik hebben iets gemeen, actief spelletjes doen! Volgens mij wordt Oban wel eens moe van mij… Ik speel met hem de hele dag: Waar is het (speeltje)? Wie heeft het (speeltje)? Verstoppertje en stratego. Tja en ook ik wil best wel graag winnen… Sorry Oban, dat ik in het heetst van de strijd, steeds met de buit er van doorging.

Toen was het echt tijd om te gaan. Want mijn Mensenpuppy’s moesten namelijk ook naar bed. Na heel veel knuffels en speelplezier zit mijn dag bij mijn grote vriend er op.

Tevreden val ik in de auto in slaap en heb ik de rest van de dag, total los, heerlijk op de bank geslapen! Enuh happy birthday, lieve baas van Oban! Mijn baasjes begrepen dat je een fijne verjaardag hebt gehad!

Door Joya

Hi, ik ben Joya. Het meest hou ik van spelen en knuffelen met mijn familie. Ik werk daarnaast een paar uurtjes als therapiehond in een logopedie en prikkeltherapie praktijk. Ik help kinderen met durven contact maken, duidelijk praten en weerbaarheid. Ik ben een hond met een missie en vertel er graag over!

Geef een reactie