Categorieën
Oban

Mijn baas ’s ochtendsvroeg aan de cocktail?

Vanmorgen was de ochtendroutine van mijn baas anders dan normaal. Hier staat iets te gebeuren, maar wat?

’s Ochtends om 06.00 uur gaat er boven een hard alarm af. Ik schrik wakker, donder bijna van de bank af, kijk naar de wijzers op de klok en denk “die baas is niet goed”. Ik hoor hem wat mompelen en het is weer stil, dus draai ik me nog eens om. 10 Minuten later hetzelfde geloei, gestommel en de baas die allemaal commando’s blaft. Ik ben wakker, alert en verplaats mij snel vanaf de bank naar mijn mand, want ik weet niet of ik nu eerst eten ga krijgen.

De baas doet anders dan normaal. Normaal komt hij meteen naar beneden, laat hij mij uit en krijg ik eten, maar nu gaat hij eerst in de warme regen staan ofzo? Hij komt aangekleed en zelfs lekker schoon ruikend naar beneden. Zou hij zich weer eens gewassen hebben? Vrolijk spring ik op hem af om hem een goedemorgen knuffel te geven. Hij ploft op de bank, trekt zijn schoenen aan en ja hoor, daar gaan we. Zo snel als we zijn doen we het korte rondje. Mijn gedachten gaan uit naar mijn gevulde voerbak. Ik doe snel alles en hup, terug naar ons hok.  Maar nou klopt het patroon niet. De baas zet van die zwarte drab, doet iets in een kommetje en gaat aan de bar zitten? Hij eet en ik moet wachten? Als hij zijn voerbak leeg heeft en de drab achterover geslagen heeft, zoekt hij van alles bij elkaar, gaat hij naar de wc en trekt hij zijn jas aan. Ik dacht nog “Yes, daar gaan we weer, maar ik wil wel graag even wat te kauwen baas”. Gelukkig dook hij het voerhok in en kwam hij met een gevulde voerbeker voor de dag. Hij ga mij het commando, dus viel ik aan op mijn eten. Maar wat hoor ik nou? Gaat daar de voordeur dicht? Laat hij mij nu helemaal alleen?

Als ik mijn brokken op heb bedenk ik eens goed wat er hier gaande is. De baas is alleen de deur uit en ik zit hier? Ik heb wel eens een nachtje gelogeerd bij zijn baasjes, maar we zijn nog niet eerder van elkaar gescheiden. Hijzal vast wel een goede reden hebben, maar ik weet nog niet wat. Ik besluit om maar op de bank nog even een dutje te doen, aangezien het toch wel erg vroeg was vanmorgen.

Een uur later stopt er een auto op de oprit, hoor ik autodeuren dichtgaan en activeer ik het anti-inbraakalarm. Ik blaf de longen uit mijn lijf en ja hoor, daar is mijn baas weer. Dol blij knuffel ik met hem, want ik heb hem zo lang moeten missen, wel een heel uur. Als we samen op de bank zitten, trekt hij iets van zijn arm af. Ik besluit even aan zijn arm te snuffelen om te achterhalen wat daar zat. En wat denk je dat ik ruik? Alcohol! Ik heb hem betrapt! Maar na zijn uitleg, snap ik dat hij net als wij dat jaarlijks moeten, hij een dikke spuit in zijn arm had laten zetten. Wij noemen dat een cocktail, hij zegt dat het een booster was. Veel sneller is hij er niet op geworden bedenk ik mij later als we in het park lopen. Zijn mama baasje was met hem mee, aangezien de locatie waar hij moest zijn, niet echt handig bereikbaar is met het OV. Ik mocht dit keer lekker chillen en dat heb ik dan ook maar gedaan. Komende week ga ik ook zo’n booster, ik bedoel cocktail, halen.

Één reactie op “Mijn baas ’s ochtendsvroeg aan de cocktail?”

Geef een reactie