Categorieën
Joya

Praten met schermen en talent voor lezen?

Vandaag begon de dag een beetje chaotisch. Mijn vrouwtje was druk met haar mensenpuppy’s, die aan staafjes snuffelden. Ik zie dat nu elke dag en ik dacht dat het iets van mij was, dat snuffelen. Kennelijk zien mensen dus toch dat de neus een belangrijk orgaan is. Via de neus kunnen we namelijk al veel te weten komen over elkaar! Hoe gaat het met jullie Snuitboekvrienden? Allemaal nog gezond?

Kan ik voorleeshond worden?

Daarna ging ze haar praktijk klaarmaken. Ze legde een kleed neer en ik kreeg nog snel even een borstelbeurt. Ik ben benieuwd, wat gaan we nou weer doen? Ze zette een computer neer en ze praatte tegen dat ding met twee mensen, terwijl ze naast mij zat. Tja, ze is al een paar dagen thuis en blaft momenteel veel tegen zo’n scherm. Inmiddels weet ik hoe het gaat en blijf dan maar rustig op mijn kleedje liggen.

Ondertussen hoorde ik mijn vrouwtje af en toe mijn naam noemen. Dan gingen mijn oren even heen en weer. Ze was een beetje onrustig, dat kon ik wel merken. Ik bleef met één oor alert om een oogje in het zeil te houden.

Kort daarna hoorde ik een opgewekte stem van mijn vrouwtje. De mensen zeiden dat ik niets hoefde te laten zien. De onrust van mijn vrouwtje ging daarna weg. (Iets met kernkwaliteiten enzo, dat we elkaar goed kunnen lezen, maar een valkuil is dat ze misschien te beschermend kan zijn, maar ook alles te perfect wil doen, wat zorgt voor onnodige onrust. Dat vind ik dan he?:)). Maar mijn vrouwtje moet dat nog even verder uitzoeken!

Het was heel goed dat ik rustig op mijn kleedje kon blijven liggen. De mensen legden uit dat juist dat de bedoeling is, als ik voorleeshond wil worden. Een mooi talent! Mijn vrouwtje legde uit dat de intake voor R.E.A.D. goed was gegaan. Yes! Mijn vrouwtje mag naar school en ik mag daarna voorleeshond worden. Ik heb wel eens geoefend met mijn mensenpuppy’s. Haha, ik viel altijd in slaap van die leuke klankenblafjes achter elkaar. Maar prima, als ik chillend en slapend mensenpuppy’s kan helpen, dan ben ik blij :).

Methode – R.E.A.D.

Methode R.E.A.D. staat voor Reading Education Assistance Dogs en is een leesvaardigheidsprogramma gericht op het verbeteren van de leesvaardigheden en communicatievaardigheden van kinderen. Tja en het werkt zo goed, omdat ik gewoon niet oordeel en zorg voor ontspanning en meer zelfvertrouwen! Zo simpel is het. En daar hoef ik niet eens iets voor te leren. Misschien kunnen de mensen daar nog eens iets van leren (maar dat is een ander verhaal natuurlijk).

Mijn vrouwtje gaat in het voorjaar weer aan de bak. Ze zoekt nog mensenpuppy vrijwilligers die graag met haar en mij willen oefenen met lezen. Wil je dat graag? Bericht ons gerust!

Door Joya

Hi, ik ben Joya. Het meest hou ik van spelen en knuffelen met mijn familie. Ik werk daarnaast een paar uurtjes als therapiehond in een logopedie en prikkeltherapie praktijk. Ik help kinderen met durven contact maken, duidelijk praten en weerbaarheid. Ik ben een hond met een missie en vertel er graag over!

2 reacties op “Praten met schermen en talent voor lezen?”

Geef een reactie