Categorieën
Oban

Een nieuwe mand, een kapotte waterbak en een antiblafoplossing

Mijn baas kreeg de vraag waarom het zo stil bleef. OK, ik blaf jullie even bij.

Maandag zei de baas dat hij wat zaken op orde ging brengen. Ik weet nog steeds niet precies wat hij hiermee wil zeggen, maar het betekent in ieder geval dat we nu dagelijks zinloos een stuk in mijn jas door de stad ronddwalen. Ik moet stoepen en deuren zoeken, gaan soms bij gezellige mensen op bezoek en ik mag lekker rennen in het park. Mijn baas zegt dat we allebei een stukje buik moeten kwijtraken. Volgens hem smaakt buikspek van de BBQ overheerlijk. We gaan ons best doen.

Hij begon ook over een nieuwe mand. Ik vind dat tweedehands ding die ik van mijn voorganger gekregen heb opzicht wel goed en die bank slaapt ook machtig, maar nu had hij het wel over een hele grote mand. 1 meter en 60 centimeter breed en 2 meter lang? Met een matras van 27 centimeter dik? Daar kan ik wel op wegdromen denk ik hoor. Misschien een keertje samen met mijn vriendinnetje Joya, als die baasjes weer in die waterbak zitten buiten.

Die waterbak is wel een dingetje. Afgelopen week kwam er een meneer die hem uit elkaar haalde, foto’s maakte en zei “hij is stuk”. Dat wist mijn baas ook al, dus niets nieuws. De baas zit nog te wachten op het bedrijf die de waterbak geleverd heeft. Ik weet niet wat garantie is, ik sloop meestal alles zelf wel, dan zouden ze hem nog kunnen maken had die meneer Maarten het er over. Baas moet even afwachten, maar als ze die waterbak uit de tuin willen halen, hebben ze een hoogwerker nodig. Misschien toch nog maar eens de boom van de buurvrouw uitgraven. Joya maar eens om tips vragen als ik weer snuffel met haar. De baas begon vanavond zelfs over zo’n waterbak voor in de badkamer. Geen idee waar die kamer verstopt zit, ik kom niet boven.

Morgen gaat de baas kijken voor een antiblafoplossing voor de ramen. Soms zie ik mijzelf in de ramen en begin ik te blaffen. Of er komt iemand de oprit oplopen, die heb ik dan meestal eerder gespot dan dat gekke alarm wat de baas een deurbel noemt. Hij zegt dat met gordijnen de kamer ook warmer zal horen en voelen. Zolang dat infraroodpaneel boven mijn favoriete plek op de bank aanstaat, hoor je mij niet grommen toch? Nergens voor nodig al blaf ik het zelf.

Wat we de rest van het weekend gaan doen? Geen idee. Languit op de bank, Netflix en NLziet en wij vermaken ons wel. Vanmiddag hebben we een wedstrijdje gedaan wie het hardste kan snurken. We weten niet wie er gewonnen heeft, want we sliepen allebei. Dikke poot en tot de volgende keer.

2 reacties op “Een nieuwe mand, een kapotte waterbak en een antiblafoplossing”

Geef een reactie