Categorieën
Oban

Eindelijk privacy

Mijn knal gele superman cape is nogal opvallend. Ik kan nergens even rustig plassen of poepen, iedereen ziet mij al van ver. Ik schaam me nogal met die cape aan.

Gisteren was het gelukkig weer droog. De baas had zijn externe vachtje in de was gedaan. Hij had alles uit de jaszakken gehaald en voor het uitlaten, deed hij alleen de sleutels terug in zijn jas. De beloning brokjes gaan altijd in zijn rechter broekzak, die plek ken ik als de beste. Onderweg naar het park begon de baas tegen zichzelf te mopperen. Hij was iets vergeten, maar ik snapte niet precies wat hij bedoelde.

In het park aangekomen deed hij mijn sjaal (riem) en jas (tuig met beugel) af en zei dat ik goed moest luisteren. Ik keek hem wat bevreemd aan, want dat luisteren doe ik toch altijd al? Anyhow, ik nam een sprint en rende lekker het park in. En ineens besefte ik mij wat de baas vergeten was, het belletje wat hij altijd aan mijn halsband haakt, zodat hij hoort waar ik loop, ren of snuffel. Dit was toch wel echte vrijheid en zonder die superman cape was dit volledige privacy! Aan het eind van de ronde kreeg ik nog een lekkere beloning en een extra compliment, omdat ik zo goed geluisterd had.

Geef een reactie