Categorieën
Joya

Happy birthday en Schip ahoy!

Eergisteren moest ik van mijn vrouwtje in bad. Ze vond dat het tijd was voor een grote kam en poetsbeurt. Ik hoop dat het ergens goed voor was, want ik vind het niet fijn dat ik naar bloemetjes ruik! Ik heb mijn vrouwtje de hele avond verontwaardigd aangekeken. “Hoe kun je dit nou doen, mijn vertrouwde geur, van me afnemen”!?.

Gisteren was het een feestelijke dag! ’s Ochtends heb ik mijn vrouwtje, samen met de mensenpuppy’s, ontbijt op bed gegeven. Ik heb haar gefeliciteerd met een knuffel en een lik van mij, voor haar verjaardag!

Daarna haalde mijn baas de hoedenplank uit de auto. Ik wist zeker dat ik mee mocht. De auto werd volgeladen, ik zag een sup, een tas met eten en een tas zwemspullen voorbij komen… Yes! We gaan naar het water toe. Op het moment dat ik dit dacht, werd ik op mijn plekje gestuurd en ging mijn familie zonder mij weg.

Mijn familie ging naar Wapenveld om vriendinnetje Francine op te halen. Zij was toevallig in de buurt en wilde als verrassing op mijn vrouwtjes verjaardag komen!

Toen mijn familie terug was, begroette ik Francine blij met mijn snuit. Ik had haar heel lang niet gezien, dus ik kwispelde mijn staart er bijna af!

Hup haar koffer in de achterbak, er was nog een klein beetje ruimte voor mij, dus snel sprong ik naast alles spullen en nam plaats. Met de wagen volgeladen kwamen we aan! Ik zag inderdaad veel water, maar ook mijn lieve vriendinnetje Lotje! Het was echt een feestje.Vandaag mocht ik een dagje kapitein zijn. Dus de trossen los en daar gingen we! Heerlijk varen! Schip Ahoy!

Ik bewaakte de boot goed en nam de rol van de opzichter op mij. Maar ohw wat vond ik het leuk! Met mijn oren in de wind zat ik op de punt en keek ik naar het water en voorbij vliegende vogels, eenden en zwanen.

Toen we weer terug waren in de haven, speelde ik een variant op het spel apporteren met mijn mensenpuppy. Ik zat achter op de boot en gooide elke keer de bal in het water. De mensenpuppy’ s die zwommen, mochten de bal weer terug brengen naar mij. Haha, een keertje de omgekeerde wereld. Ik twijfelde een aantal keren om in het water te springen, maar omdat ik niet goed kon inschatten hoe diep het water was, durfde ik het toch niet.

Na een hele dag waterpret was ik wel erg moe. ’s Avonds brachten we onze vriendin naar de trein richting Den Haag. Eenmaal thuis kon ik lekker bijtanken op de bank. Het was een fantastische dag!

Door Joya

Hi, ik ben Joya. Het meest hou ik van spelen en knuffelen met mijn familie. Ik werk daarnaast een paar uurtjes als therapiehond in een logopedie en prikkeltherapie praktijk. Ik help kinderen met durven contact maken, duidelijk praten en weerbaarheid. Ik ben een hond met een missie en vertel er graag over!

Geef een reactie