Categorieën
Oban

Een lekker lang weekend

Een lekker lang weekend, lekker weer en lekker veel geslapen. Mijn weekendverhaaltje voor het slapen gaan.

Vrijdag hebben we bijzonder weinig gedaan. Slapen, boek lezen, ontspannen en mijn baas heeft nog een beetje in zijn waterbak gedobberd. Zaterdag werd het ineens een stuk drukker. De baas was de hele dag aan het appen en bellen en had niet zoveel aandacht voor me. Er was iets grootst aan de hand in onze stad. Hij is ’s middags de F1 wezen kijken vanuit zijn bad en daarna zijn we bij Peppa op bezoek gaan.

Dat kleine mormel eet haar bakkie nooit leeg, dus je kan wel bedenken waar ik op afdook bij binnenkomst. De baas heeft even met haar baasjes zitten kletsen terwijl wij het huis afbraken. Daarna gingen we door naar mevrouw Nynke. In haar huis zijn ze geen hond gewend, dus heb ik maar opruiming gehouden. Alle sokken netjes terugbrengen, knuffeltjes apporteren en dergelijke. Meneer Freddy zat er ook, maar helaas zonder mijn vriendje Sky.

Gelukkig was het bier op, dus ging Freddy even vers koud vocht halen, zo noemde de baas het. Ik ben in die tijd even op verkenning geweest. De achtertuin bij mevrouw Nynke is heeeeeeeel donker. Ik heb met mevrouw Nynke en meneer Martin nog even verstoppertje gespeeld. Ik had mij verstopt, in de tuin van de buren. Zij met zaklampen achter mij aan, lachen joh.

Toen ik weer in het huis was, kwam ineens mijn vriendje Sky om de hoek rennen. We hebben het huis van mevrouw Nynke maar een klein beetje verbouwd. Sorry voor het slopen van het speelgoed van de kinderen. Ze mogen nog wel een keer met ons knuffelen als goed makertje. Aan het eind van de avond liep meneer John nog een stukje met ons mee. Ik moest nog even een pitstop houden. Hij liep verder door naar huis, maar stak echt niet normaal scheef de straat over. Hij dacht zeker dat het zebrapad verplaatst was.

Zondag stond ik al vroeg in de keuken achter de baas klaar om alle hapjes die hij zou laten vallen op te vangen. Hij had een klein feestje met oude buren. Ik kreeg enkel een plakje worst en daar moest ik het mee doen. ’s Middags kwamen er allemaal gezellig mensen waarmee ik heb kunnen spelen en knuffelen. Aansluitend heeft de baas nog even de F1 in zijn waterbak liggen terugkijken. We zijn redelijk op tijd naar bed gegaan, want we hadden nog 1 vrije dag te gaan.

Vandaag hebben we heerlijk uitgeslapen. Volgens het nieuws rijden de treinen morgen niet, dus kan ik morgen ook wat later op staan dan verwacht, waar ik niet vies van ben. ’s Middags gingen we een stukje lopen en opeens moest ik bij de dierendokter weer naar binnen. Ik heb de rem er even opgezet, want daar had ik geen zin in. Ik reeg een kleine schop onder mijn kont en stapte voorzichtig naar binnen. Daar kwam de dierendokter, zonder witte jas dit keer, met een hele dikke spuit. Eerst heeft ze wat haartjes weggeschoren, nu is mijn baard ook geschoren, en daarna duwde ze die naald in mijn lijf. Uiteindelijk zat het buisje vol en kreeg ik mijn koekje. We zijn er snel vandoor gegaan, ik heb de weegschaal even overgeslagen gelukkig. Volle bak gas op de lolly naar mevrouw Thea, maar aangezien het bij de dierendokter wat uitgelopen was, moesten we ook echt even de benen uit ons lijf lopen. Halverwege besloot de baas om toch nog even snel de bus te pakken en dankzij die beslissing, waren we er precies op tijd. Hij heeft weer dik een uur op de tafel gelegen en is fijn geknepen door haar. Hij kwam er daarna wel soepeltjes vanaf.

Via het zwarte pad, een lang wandelpad langs een slootje zijn we rustig  terug naar huis gelopen. Op de karolingersweg moest ik nog 2 mensen ontwijken, dus stapte ik even een openstaande garagebox in. Wist ik veel dat zij daar naar binnen moesten. Bij de supermarkt nog even gekeken voor sperziebonen, maar die ware op, dus morgen nog maar een keer langs. Nu ga ik gestrekt want ik ben er klaar mee voor vandaag. Boekje uitlezen, laatste avondwandeling en dan gaan we snurken.

Één reactie op “Een lekker lang weekend”

Lieve oban, ik word al moe van het lezen van je verhaal. Lekker uitrusten. Wij krijgen trouwens 1 oktober een KNGF collega van je te logeren voor 2 weken. Spannend.

Geef een reactie