Categorieën
Oban

Een jaar samen

Op 21 september was ik alweer een jaar bij deze baas in dienst. Volgens hem doe ik het goed, maar heb ik wel een handleiding. Wie niet?

Het is de afgelopen week erg rustig geweest. We zijn een paar keer bij de baasjes van mijn baas wezen eten, heb voor stofzuiger gespeelt op de verhaardag van mevrouw Eva en heb heerlijk gespeeld met mijn vriendje Sky. Volgende keer neemt hij zijn vriendin Storm ook mee. Die is al wel wat ouder, dus daar moeten we wat liever voor zijn. We zijn ook 2 keer naar Rotterdam geweest, waar de baas doet alsof hij werkt, maar dat moeten jullie niet doorvertellen hoor.

Helaas is Harry, de hond van tante Marije over de regenboog gegaan. Ik heb hem nooit ontmoet, maar mijn baas zei dat hij wel een lompe lieve hond was met een hele grote snuit, mond en blaf. Als hij met mijn tante aan het bellen was en Harry moest zich er mee bemoeien, dan konden ze elkaar niet meer verstaan. Tante Marije is er heel verdrietig over, dus ik moet maar snel een keer met haar op date gaan, zodat ik haar lekker kan knuffelen. Gelukkig heeft ze nog een hond, Roosje, maar dat “je” is schijn. Die hond is ook zo groot en lomp. Lijkt me wel leuk om haar eens te ontmoeten.

Afgelopen week heb ik ook afscheid moeten nemen van mijn mand. Ik ben allergisch voor huisstofmijt en mijn stoffen mand is dan niet geschikt. Hij had ook al wat scheurtjes, maar of ik zo blij werd van de vervanging? Een lelijke plastic kuip/bak, zonder kleedje. Koud, kil, niets voor mij. Elke keer als de baas vroeg of ik naar mijn mand ging, verkoos ik de bank. Maar vanmiddag kwam hij na een telefoontje met tante Suzanne er achter dat het bedje wat hij kreeg toen ik vorig jaar kwam, toch van kunstleer is en niet van stof, zoals hij dacht. Hij heeft de harde mand nu vervangen voor de leren kuip en ik mag niet klagen. Ik kroop er meteen in en 5 minuten later snurkte ik al. Hier kan ik wel aan wennen. Misschien een maatje groter baas?

Wat we dit weekend verder gaan doen? Bijzonder weinig vermoed ik. Het is hondenweer buiten, dus een lang stuk wandelen zit er niet in. Ik heb na de wandeling vanmorgen al uren op de bank in mijn badjas liggen snurken. Vanavond komt meneer Paul-Johan nog een sappie doen met de baas, dus zal ik wel op mijn nieuwe mand of op de bank liggen. Een fijn weekend allemaal.

Geef een reactie