Categorieën
Oban

Brief aan de universiteit

Aan de blindengeleidehonden universiteit in Amstelveen

T.a.v. mevrouw Eva

Onderwerp: stront als een knikker

Beste mevrouw Eva,

Ik schrijf u deze brief, omdat u graag op de hoogte gehouden wenst te worden van de voortgang betreffende mijn nieuwe brokken en de allergieën waar ik last van heb.

Ik ben u zeer dankbaar dat u deze brokken heeft voorgeschreven. Ik zie het als het speciaal bier wat mijn baas drinkt, ik krijg nu speciaal voer. Ook super duur, maar extra lekker. Combineer dat met verse sperzieboontjes, dan kan mijn dag niet meer stuk. Ik moet mijn baas er nog even van overtuigen dat ik wel wat meer van die nieuwe brokken mag, maar hij zegt dat hij mijn gratenkast eerst moet kunnen voelen. Ik vraag u maar niet naar uw mening, want u zult hem vermoedelijk daarin gelijk gaan geven.

De overgang van de oude naar de nieuwe brok is vlekkeloos verlopen. Ik eet zoals altijd mijn bak leeg, maar sinds de nieuwe brokjes, ga ik veel sneller in mijn mand zitten. Ik moet er wel even aan wennen dat ik nu geen lekkers meer krijg dan deze brokjes. Mijn koekje voor het slapen gaan mis ik wel een beetje. Mag ik daarvoor een stuk komkommer? Ik zoek compensatie, dat zult u vast wel begrijpen. Ik moet het hondenbier nu ook al missen.

Aangezien mijn baas het niet kan zien en u er, gek genoeg, interesse in had, heeft meneer Harry, mijn toffe buurman, mij vanavond uitgelaten. Op het moment dat ik een grote drol draaide, kreeg ik complimenten. Hij zegt dat mijn poepie er zeer stevig en keurig uit ziet. Hij rook zelfs een beetje, al zeg ik het zelf. Meneer Harry vond de poep er beter uit zien dan met mijn vorige brok. Zou mijn baas nu ook beter poepen of plassen van die speciaal biertjes die hij drinkt?

Zo bent u en mijn volgers weer even op de hoogte. Mijn baas zegt dat hij volgende week weer een momentje heeft waarop hij met u gaat bellen, dan zal er vast meer nieuws zijn. Ik hoop dan ook van de jeuk af te zijn. Mijn baas krijgt al flinke jeuk van de rekening van deze nieuwe brokken.

Met een zwaaiende staart en poot,

Oban

PS: uit privacy overwegingen zal ik uw achternaam niet noemen. Mijn baas zal de juiste Eva informeren. Er werken er ook zoveel op die universiteit. Ben blij dat ik bij prof Brigitte ging wonen, want zoveel Eva’s kon ik niet uit elkaar houden.

Geef een reactie