Categorieën
Oban

Opgehokt met Albert

Mijn nieuwe vriendje Albert heeft nu al een gat in zijn kop.

Donderdagochtend lag ik in spanning af te wachten tot papa en mama kwamen met de boodschappen. Het ging anders dan normaal. De baas ging niet werken, maar hij ging op de bank liggen na de uitlaatronde. Hij was aan het hoesten en proesten. Na het bekende telefoontje van mama, wat ze altijd even doet om aan te kondigen dat ik als feestcommissie vast klaar kan gaan staan, stond ik al bij de voordeur op hun te wachten. Ik trok een sprintje naar buiten en zag meteen dat papa iets voor mij in zijn handen vast had, wat ik meteen aanpakte natuurlijk.

Het was een pluche hamster met armen en beentjes van flostouw. Ik rende meteen trots door het huis en liet hem aan de baas zien. Die trok nog even het kaartje er af en daarna mocht ik er mee spelen. Wederom ging het anders dan normaal, want normaal gaan papa en mama aan de tafel zitten en drinken ze koffie met wat lekkers. Papa ging zitten en mama liet de baas met een stokje spelen. Ik was wel een beetje jaloers op hem. De keren dat ik hem dat tot nu toe heb zien doen, was het allemaal dikke pret en prima, maar nu was het wederom anders.

Mama zei dat het feest was, liet de boodschappen voor wat het was en papa dronk net als jenever, in één keer zijn koffie op. Ze hadden al hun muilkorf op hun snuit gezet en weg waren ze. Ik snapte er niets van. Ik had niet eens wat lekkers van ze gehad. Mama had nog wel wat lekkers voor de baas op tafel laten staan, dus ik had nog de hoop dat ik daar iets van kreeg. Maar zoals mijn eetvoorschriften zeggen, mag ik alleen nog maar brokjes en boontjes. Volgens mama heeft mijn baas corona en hebben wij nu ophok plicht. Gelukkig hebben we een groot hok.

De baas heeft uren liggen slapen, niezen en hoesten, om gek van te worden. Hij heeft net energie om te poepen volgens mij, maar daar werkt ook de zwaartekracht wel een handje denk ik. Hij heeft mijn lieve buurman meneer Harry gevraagd of hij de komende dagen even minimaal één keer een lang stuk met mij wil gaan lopen en dat hebben we vandaag, vrijdag, gedaan. Ik heb nu ook geen energie meer, dus ga ik samen met de baas op de bank verder snurken. Samen met Albert, zo hebben we mijn nieuwe speeltje genoemd. Ik heb hem al een paar keer flink in zijn kop gebeten en nu heeft hij een gat in zijn kop.

Geef een reactie