Categorieën
Oban

Filmploeg

Een filmploeg speciaal voor mij? Daar kom ik toch wel vroeg mijn mand voor uit hoor!

Vandaag hoef ik niet te werken alsin, we gaan niet naar Rotterdam. Daar waren we gisteren al. Meneer Mark ging de baas even helpen met flappen tappen, geen idee wat het betekent, maar bij tap dacht ik toch aan iets anders, wat ik dan weer wel ken. Hier kwam alleen geen bier uit. ’s Middags toen we naar huis liepen kwamen we weer langs die tap, dus heb ik hem maar even aangewezen. De mevrouw die stond te tappen vond mij wel schattig, maar vroeg wel of mijn baas haar Pincode niet wilde afkijken. Joh, daar ben ik voor slimpie. De baas dacht de avond er voor zelf nog even te gaan flappen tappen. Ik kreeg het commando om een balie te zoeken, maar ik zag er echt geen. De baas bleef maar aan de muur voelen en toen iemand riep dat de flappen tap daar al een paar jaar weg is, begreep de baas waarom ik het ook niet snapte.

De filmploeg zou om 08.30 er zijn, maar het was schijnbaar nat en nog niet licht genoeg, dus het werd een kwartier later. Uiteindelijk had mijn baas de filmploeg al opgemerkt en deed hij om 08.46 de voordeur open en wat denk je? Een super professionele camera met een cameramevrouw die ik gewoon ken, Nynke. De ploeg die er bij was, dat waren haar kinderen. Die vinden mij nog een beetje spannend, dus die bleven lekker in de auto zitten.

Na een korte instructie kreeg ik mijn jas aan en moest ik een klein stukje lopen. Nou, was dat het dacht ik nog. Vervolgens moest ik een stukje lopen op het plein, recht op de cameramevrouw af. Ik wilde nog even tegen haar op springen, maar dat heb ik maar niet gedaan. Ik deed net of ik haar echt negeerde, maar ik wist wel wat ze stond te doen hoor. Uiteindelijk riep ze “kut” en dacht ik nog, dat roep je toch niet zo op straat, maar dat betekende dat de opname er op stond. We konden weer naar binnen, aan de koffie. We waren nog geen 5 minuten buiten voor deze langdradige documentaire over mij, althans ik gok dat het over mij gaat, maar het blijkt over ons te gaan.

We zijn heel binnenkort in een filmpje tee zien. Ik lig al te wachten op de release. Krijgen we dat kalf? Die televisier ster? Je weet het niet. Het is nu wachten op de montage. Zal ik dan toch echt beroemd gaan worden? Oban for president?

Één reactie op “Filmploeg”

Geef een reactie