Categorieën
Joya

Weer terug in mijn oude- nieuwe hok

De afgelopen maanden was het heel druk bij mijn familie. Zoals jullie konden lezen moest ik mijn hok verlaten en lagen mijn spullen bij de opperbaas op de hoek. Hier had ik weinig tijd om te vertellen over mijn avonturen… Als jullie mij gemist hebben, hier ben ik weer!

Nieuw bed

De dag dat ik terug mocht naar mijn nieuwe hok voelde heel vreemd. Toen ik aankwam, snuffelde ik rond in mijn oude – nieuwe plek, maar ik kon niets meer vinden wat van mij was. De ingang is anders, de deuren zijn anders, de weg naar buiten is anders. Ik kon mijn draai niet vinden. Totdat ik bij de achterdeur stond en ik naar buiten keek. Hey, zo keek ik altijd naar buiten… ahhh deze deur is nog op dezelfde plek! Ik begon te kwispelen en liep blij naar mijn vrouwtje. Ik vroeg of ze de deur wilde opendoen, zodat ik in de tuin kon snuffelen.

Wat ik wel heel erg tof vond is dat ik een nieuw bed heb gekregen. Volgens mijn vrouwtje past deze helemaal bij het nieuwe interieur. Hij slaapt ook super lekker! Zeg zelf, vinden jullie mijn bed ook niet tof!

Mellow?!

Afgelopen zondag kreeg ik onverwachts bezoek van ene Mellow. Super enthousiast jong ding. Ze was een beetje “Mellow” denk ik. Tjonge ik dacht dat ik hyperactief kon zijn, maar zij wilde de hele dag met mij spelen. Ja, en ik word een dagje ouder hè? Op een gegeven moment ben ik echt wel moe. Maaruh, deze ene Mellow vertelde me dat ik dikker geworden was…

Ik ben de afgelopen maanden erg verwend. Ik kreeg meer snoep. Soms at ik zelfs voor twee. Het klopt Mellow, daarom ben iets uitgedijd. Nu moet ik van mijn vrouwtje meer rennen in het bos. Geen straf natuurlijk :).

Een dikke snuit

Dinsdag was ik bij mijn opperbaasje, omdat mijn vrouwtje en baasje moesten werken. Toen ik dinsdag thuis kwam, voelde ik mij opeens niet lekker. Mijn vrouwtje werd een beetje ongerust. Ze zag dat mijn snuit helemaal dik was.

Vermoedelijk heb ik ergens een beestje zien liggen en deze opgegeten. Ik ben gestoken door een bij, wesp of ander stekend insect en daardoor is mijn snuit gaan opzetten. Ik voelde mij niet lekker. Ik liet zelfs mijn brokken staan. Gelukkig ben ik nu weer de oude. Mijn snuit is weer normaal en mijn eetlust en enthousiasme heb ik weer terug.

Weer aan het werk op school

Nu ik weer thuis woon, kreeg ik de vraag of ik mijn leesbaantje op school en mijn speel- en knuffelbaantje in de praktijk weer wil oppakken. De afgelopen periode was een beetje hectisch. Daarom ben ik tijdelijk gestopt met werken. Momenteel zijn mijn vrouwtje en ik aan het bedenken hoe ik mijn baantje weer kan oppakken. Er zijn namelijk een paar kindjes die op mijn lieve snuit wachten.

Binnenkort gaan we ook weer bij Oban op bezoek. Ik kijk er echt naar uit om hem weer “hallo” te zeggen! Doei voor nu!

Door Joya

Hi, ik ben Joya. Het meest hou ik van spelen en knuffelen met mijn familie. Ik werk daarnaast een paar uurtjes als therapiehond in een logopedie en prikkeltherapie praktijk. Ik help kinderen met durven contact maken, duidelijk praten en weerbaarheid. Ik ben een hond met een missie en vertel er graag over!

Geef een reactie