Categorieën
Oban

Labrakoe

Vandaag zijn de baas en ik vrij, maar we moeten toch het een en ander in huis doen, zegt de baas. Ik heb mijn opzichterspetje opgezet en kijk toe hoe hij zich in het zweet werkt. Je denkt toch niet met deze zomerse temperaturen dat ik veel ga doen?

Ik mocht de baas vanmorgen helpen in de tuin. Hij vond dat ik mijn labrakoe skills mocht inzetten om het gras en de plantjes tussen de tegels uit te gaan vroeten. Morgen komen ze de airco’s verplaatsen, dus het plekje waar ze komen te staan, moet even schoongemaakt worden. Ik heb mij slechts beperkt tot in de weg liggen, toekijken en grommen als de baas weer een stuk oversloeg. Nogmaals, het is te warm om wat te doen en dan is het nog niet eens volle bak zon in de tuin. Heerlijk om te zien hoe de baas op zijn knietjes zich in het zweet aan het werken is. Ik zou hem niet als tuinman adviseren.

Daarna moest de waterbak worden geleegd, want die moet een stukje opgeschoven worden. Mij niet bellen of vragen om daarmee te helpen! Die bak is heel zwaar. Wel lekker om even in 38 graden warm pootje te baden. Baas vroeg nog of ik gedoucht wilde worden, maar daar heb ik van afgezien, want dan krijg ik ook shampoo over mij heen en dat stinkt.

Dan is het goed en wel 11.00 uur, zijn we druk zat geweest dus is het tijd om even in de schaduw een lekker boek te gaan lezen, aldus de baas. Ik kruip er wel lekker bij hoor, op de bank. Ik lees graag mee en als ik er bij in slaap val, is dat helemaal niet erg. Even energie opladen, voor als we straks naar mijn vriendje Binky gaan.

Geef een reactie