Categorieën
Oban

Gewond

Eens moet de eerste keer zijn, maar blijkbaar is het al eens eerder gebeurd, maar heb ik daar geen weet van. Voor je nu denkt, oh jeetje, Oban is gegrepen. Nee hoor, wees gerust, het was de baas en niet ik. Dat lucht vast op.

In het pand waar mijn baas werkt is sinds deze week de airco weer actief. Voor de beste werking kan je de deur van het kantoor dan beter open laten staan, maar dan loop je het risico dat ik aan de wandel ga. Dus bedacht meneer Ties de oplossing, een pallet voor de deuropening. Ik kon zo nog wel flirten met alle chickies die voorbij liepen, maar kon er niet meer uit.

Na de lunch wilde de baas mij gaan uitlaten. Tuig aan, stropdas om en in de poten. Hij haalde dat pallet ding voor de deur weg en we liepen de gang op. Maar net zoals bij ons, hadden de buren ook de kantoordeur open en ja hoor, barking bitch was er weer. Het keffertje met een hele grote schelle blaf. Bijt niet, doet geen vlieg kwaad, maar laat wel even weten dat dit haar kantoor is. Alleen vergat ze even dat de gang gezamenlijk is en ik daar dus ook mag lopen. Andersom zou ik haar ook ons hok uitjagen. Ze kwam met een rotgang op ons af. We waren de deur al gepasseerd toen ik die barking bitch de gang op hoorde komen. De baas was zo slim om het tuig maar los te laten, anders had ik daar weer een verkeerde draai aan gegeven en zou die weer kapot gaan. Ik gromde en blafte even terug naar haar, maar zij vond het nodig om mij aan te vallen.

Had ik even het geluk! Liefde is? Je baas in de frontlinie plaatsen, zodat hij de klappen kan opvangen voor je. Hij sprak het monstertje streng toe en die droop met haar staart tussen de poten terug haar hok in. Ook omdat de buurman haar in haar nekvel greep. Wij konden rustig verder. Zoals altijd gaan we eerst naar het toilet voor de baas, maar daar kwam hij er achter dat hij zwaar gehavend uit de strijd is gekomen. Een lange snee in zijn been. Dat was even een tegenvaller en het bleef maar bloeden.

We liepen toch maar even terug om de EHBO er bij te roepen. Eerste Hond Bij Ongelukken, dat zou ik zijn, met mijn snuit vooraan. De buurman schrok en kwam meteen met zijn EHBO trommel aan. Gelukkig hebben we op kantoor altijd wel alcohol en schoonmaakdoekjes. Normaal gebruiken ze die om computers en bureaus te poetsen, maar die snee in de baas zijn poot kon er ook wel mee schoongemaakt worden. De baas voelde de alcohol niet prikken, maar volgens meneer Larry komt dat meer omdat mijn baas er resistent voor is, alcohol dan. Een pleistertje was te klein, dus nu zit er een hele dikke lap op, wat ze een zwachtel noemen. Morgen maar eens kijken of de baas er nog een trauma aan over gehouden heeft en de schade opnemen. Hij kan nog gewoon lopen.

De bain van het hondje kwam meteen poothoogte nemen. Zij heeft mij nog even onderzocht om te kijken of ik gewond was, maar ze wilde gewoon even met mij kroelen denk ik. Ik had nergens last van, ik bijt wel van me af. Mijn baas weet ook wel dat het hondje hem niet opzettelijk wilde grijpen. Het is vermoedelijk een vlijmscherp nageltje geweest waarmee de baas opengekrapt is. Gelukkig heeft die barking bitch wel haar rabiës vaccinatie en is de DTP van de baas nog geldig, dus wappie zal hij er niet van worden. Ik zeg dat hij dat toch al af en toe is.

Één reactie op “Gewond”

Geef een reactie