Categorieën
Joya

Samen puzzelen en spelen in de modder

Zo te lezen moet Oban op dieet. Schijnbaar is hij volgens de universiteit te dik, maar de dierendokter zegt dat het wel mee valt. Oké, ik heb hem natuurlijk onlangs nog gezien, maar misschien hij is gewoon volslank :).

De afgelopen weken heb ik meerdere dingen gedaan. Zo heb ik nog een mensenpuppy geleerd hoe je de leiding moet nemen en hoe je lichamelijke kracht en weerbaarheid kunt uitstralen. Om dit te oefenen hebben we buiten samen een parcours gelopen.

Spelen en puzzelen

Daarnaast besloot ik om mijn eigen mensen puppy’s te helpen met hun 1000 stukjes puzzel. Toen zij weg waren en ik even alleen was, besloot ik de gesorteerde randjes op te eten om ze de volgende dat in de juiste volgorde neer te leggen. Mijn baasjes vonden dit niet zo leuk! Mijn drol zat overigens wel stevig in elkaar gepuzzeld.

Inmiddels is de woestijn om ons huis veranderd in een mooi groen grasveld en kunnen we weer lekker spelen in het gras. Elke dag komt mijn vriendin Lotje wel even langs om samen te racen. Nu er geen hek meer voor mijn park langs loopt, ga ik af en toe even buurten bij andere soortgenoten.

Zo heb ik bij de buurmanfamilie nog even een hap uit hun konijnenvoer bak genomen, zonder dat iemand het zag. Mijn vrouwtje kwam daar pas de volgende dag achter, omdat mijn drol met pitjes aan elkaar zat. Tja ik weet ook niet wat er met mijn eetgewoonte aan de hand is. Oban krijgt misschien te veel, maar volgens mij krijg ik gewoon te weinig… Maargoed meestal ben ik gehoorzaam en blijf ik netjes op het erf. Goed van mij hè?

De laatste tijd heb ik meer geluk. Met het mooie weer mag ik vaker samen met mijn baas lekker los door het bos heen wandelen. Mijn vrouwtje had aangeven uit te kijken voor modderplassen, omdat het af en toe iets heeft geregend.

Toen mijn baas en ik thuiskwamen, keek mijn baas niet zo blij. Ook in de meest ondiepe modderplas, moet ik gewoon in. Dus moest ik buiten opdrogen en kamde mijn vrouwtje mijn vacht weer helemaal schoon, voordat ik naar binnen mocht. Herkennen jullie dat ook lieve Snuitboek vrienden? Een lekker modderbad is goed voor onze vacht, vinden jullie niet?

Door Joya

Hi, ik ben Joya. Het meest hou ik van spelen en knuffelen met mijn familie. Ik werk daarnaast een paar uurtjes als therapiehond in een logopedie en prikkeltherapie praktijk. Ik help kinderen met durven contact maken, duidelijk praten en weerbaarheid. Ik ben een hond met een missie en vertel er graag over!

Geef een reactie