Categorieën
Oban

werken gedenken en knuffelen

Dat we vandaag weer aan de bak moesten heb ik geweten zeg. Krijg ik eerst om 01.45 een inbreker te verwerken, die ik uiteindelijk herken als onze inwonende zwerver, gaat potdorie om 05.45 de wekker van de baas.

Met enige haast mijn brokken naar binnen gewerkt, snel de halve waterbak leeg geslobberd en na een klein half uur uitbuiken, mocht ik mijn jas en sjaal aan. De bus haalden we met gemak en de gele slurf helemaal, die bleek maar 1 keer per half uur te rijden. De baas heeft staan mopperen in de wind op het perron. Ik bleef een beetje achter hem staan, dan stond ik uit de wind. In de gele slurf was het lekker warm en heb ik nog even geslapen om vervolgens mijn baas over Rotterdam CS te begeleiden. Ik deed het uitstekend, maar gelet op dat gebrom achter me, moet ik blijkbaar wat minder vaak mijn neus gebruiken. Ik snuffel nou eenmaal graag. Gelukkig kreeg ik van meneer Patrick al snel een verse bak water op kantoor en lagen mijn hertenbot en nog een bot al op me te wachten.

Op de weg naar huis merkte ik wel dat mijn baas een beetje moe was. Ik heb hem wakker moeten houden. Gelukkig stapten we op tijd uit. In de bus ging de buschauffeur zich druk maken over waar we konden zitten, maar dat regel ik wel hoor. Even mijn tanden laten zien, lief kijken en het favoriete bankje is zo vrij. Even bijtanken op de weg naar huis op mijn vaste plek.

We hebben even gekeken bij meneer Harry, die is nogal ziekjes. Gelukkig gaat het weer een stukje beter met hem. Mijn baas kreeg het advies om zelf slappe thee en een koekje mee te nemen, maar het was toch echt wel iets anders wat hij mee nam. Toen ik door had waar we heen gingen, stond ik al te janken van blijdschap bij de voordeur. Aansluitend is de baas even in zijn waterbak gekropen om naar de Angry Nerds te luisteren. Daarna hebben we nog even samen op de bank gezeten en geknuffeld, want daar was de baas wel aan toe.

De baas vond het vandaag een speciale, maar toch wat lastige dag. Vandaag zou zijn vorige vriend, mijn voorganger, jarig zijn geweest, als hij nog geleefd had. Elk jaar herdenken we even die gekke Uday op onze manier. Nou heb ik hem na de laatste ronde zijn eigen mand in gejaagd, want morgen moeten we weer vroeg aan de bak, dus kruip ik op mijn bank en ga ik ook lekker slapen. Weltrusten allemaal.

Geef een reactie